Βίτσας για Γκαλμπρέιθ: Ανοησίες τα περί παρέμβασης του στρατού

Βίτσας για Γκαλμπρέιθ: Ανοησίες τα περί παρέμβασης του στρατού

«Και το Βέλγιο έμεινε 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση» απάντησε σε ερώτημα για τον εκλογικό νόμο και το ενδεχόμενο ακυβερνησίας ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας

Βίτσας για Γκαλμπρέιθ: Ανοησίες τα περί παρέμβασης του στρατού
Στη λογική ότι δεν είναι αναγκαστικά κακό πράγμα η ακυβερνησία κινήθηκε, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Βίτσας.

«Είναι έωλη η λογική ότι οδηγούμαστε σε ακυβερνησία, το δημόσιο πρέπει να λειτουργεί στα βασικά του ανεξάρτητα από τις κυβερνητικές αλλαγές... Να μάθουμε από άλλες χώρες, όπως το Βέλγιο που λειτουργούσε στα βασικά του για 1,5 χρόνο χωρίς κυβέρνηση, και προς αυτή την κατεύθυνση βρίσκονται και οι μεταρρυθμίσεις Βερναρδάκη» δήλωσε το κυβερνητικό στέλεχος. 

Υποστήριξε, μάλιστα, πως «με το νέο εκλογικό νόμο αναδιατάσσεται το πολιτικό σύστημα, δεν δημιουργούνται καταστάσεις ακυβερνησίας, δημιουργούνται συνασπισμοί και παρατάξεις ευρύτερου πολιτικού ενδιαφέροντος με σαφές πρόγραμμα, που δίνουν έτσι τον πολίτη τη δυνατότητα να παρέμβει στο εκλογικό σύστημα».

Ο κ. Βίτσας χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις Γκαλμπρέιθ (ότι ο στρατός θα αναλάμβανε πρωτοβουλία για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας) για «ανοησίες»: «Είναι ανοησίες τα περί σχεδίου Β ούτε υπήρχαν ούτε μπορούσαν να υπάρξουν αυτά... Το ΥΕΘΑ είναι προσηλωμένο στην πατριωτική του πολιτική».

Τέλος, επιχείρησε να συνδυάσει τις κόκκινες γραμμές της κυβένρησης με τις απεργίες των εργαζομένων, προκειμένου να απαντήσει στον πρόεδρο της COSCO ο οποίος ζήτησε να μειωθεί ο αριθμός τους.
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης