Άννα Βαγενά: Θα δίνω 4.000 ευρώ το μήνα σε χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ

Άννα Βαγενά: Θα δίνω 4.000 ευρώ το μήνα σε χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ

«Δεν μπορώ να δεχτώ ότι ορισμένοι άνθρωποι έχασαν από τα 600 ευρώ σύνταξη τα 200», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που όμως είχε ψηφίσει την περικοπή του ΕΚΑΣ, αλλά περίμενε ότι θα γινόταν... σταδιακά

Άννα Βαγενά: Θα δίνω 4.000 ευρώ το μήνα σε χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ
Πρώτα ψήφισε την περικοπή του ΕΚΑΣ
από τους χαμηλοσυνταξιούχους, στη συνέχεια η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Άννα Βαγενά το... μετάνιωσε και έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό για να βρεθούν ισοδύναμα και τώρα δηλώνει ότι θα δίνει 4.000 ευρώ το μήνα από τη βουλευτική της σύνταξη σε χαμηλοσυνταξιούχους.

"Το ότι ορισμένοι άνθρωποι έχασαν από τα 600 ευρώ σύνταξη τα 200 και έφθασαν στα 400 εγώ αυτό δεν μπορώ να το προσπεράσω μέσα μου, δεν μπορώ να το δεχτώ", ανέφερε η κ. Βαγενά στο Πρακτορείο 104,9 FM. Οπως είπε με επιστολή σε όλους τους συναδέλφους της βουλευτές, ζητεί να παραχωρήσουν και αυτοί μέρος της βουλευτικής τους αποζημίωσης σε χαμηλοσυνταξιούχους που έχασαν το ΕΚΑΣ.
Κλείσιμο

"Έστειλα επιστολή προς υπογραφή, σε όλους τους συναδέλφους ελπίζω να ανταποκριθούν, πρόσθεσε και υπογράμμισε ότι η ανοιχτή επιστολή που έστειλε πρόσφατα στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και στους συναρμόδιους υπουργούς για το ίδιο ζήτημα δεν έγινε χάριν εντυπώσεως. Επιμένω, με απασχολεί πάρα πολύ αυτό το θέμα", είπε χαρακτηριστικά η κ. Βαγενά αναφερόμενη στους χαμηλοσυνταξιούχους.

Στο ερώτημα ότι το περασμένο καλοκαίρι η πλειοψηφία των βουλευτών ψήφισε το σχετικό νόμο, χωρίς να υπάρξουν αντιδράσεις, είπε ότι η τεκμηρίωση που τους είχε δοθεί τότε ήταν ότι η περικοπή του ΕΚΑΣ θα γίνει σταδιακά, έως το 2018 - 2019 και ότι θα αναπληρωθεί από την εθνική σύνταξη. "Δεν μπορώ να δεχτώ, σε καμία περίπτωση ότι θα γίνει άμεσα αυτή η απότομη περικοπή σε 130.000 - 150.000 συνταξιούχους του ΙΚΑ", τόνισε και πρόσθεσε: "Αυτό εγώ δεν μπορώ να το δεχτώ και το εννοώ αυτό που λέω. Θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να βρεθούν τα ισοδύναμα".
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης