Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ

Χάσιμο χρόνο η κουβέντα για εκλογικό νόμο και Σύνταγμα, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ 

Κουτσούμπας: ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ συνεχίζουν την πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ
Οι πολίτες στενάζουν στα νοσοκομεία, οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να πληρώσουν τα βασικά, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας
με αφορμή επίκαιρη επερώτηση του κόμματός του για θέματα Υγεία. Στο πλαίσιο αυτο, κατηγόρησε την κυβέρνηση πως συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της. Στηρίζει τους ιδιωτικούς ομίλους και επιβαρύνει τους ασθενείς. 

Διεύρυνε, μάλιστα, το μέτωπο της επίθεσης λέγοντας πως η κυβέρνηση χάνει χρόνο μιλώντας για τον εκλογικό νόμο και την αναθεώρηση του Συντάγματος, ενώ θα έπρεπε να κοιτά τα προβλήματα των πολιτών. 

Κλείσιμο
Ειδικότερα για το θέμα της Υγείας ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ
χαρακτήρισε έγκλημα τον έλεγχο της έρευνας από όσους επιδιώκουν το κέρδος. Σε αυτό τον σχεδιασμό θέλουν συμμάχους τα κράτη, επισήμανε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Τα οποία αφήνουν τους τομείς με κέρδος στο κεφάλαιο και χρηματοδοτούν τους τομείς όπου οι ιδιώτες δεν έχουν ενδιαφέρον. Πρόκειται για διαχρονική στήριξη των επιχειρηματιών, είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, κατηγόρησε τις κυβερνήσεις πως δεν διστάζουν να τραβούν φάρμακα από την κυκλοφορία αν αυτά δεν διασφαλίζουν υπερκέρδη στους κατασκευαστές που επιθυμούν να ευνοήσουν. Έχουμε πείρα από τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε τον 20ο αιώνα, τόνισε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ και αναφέρθηκε στα επιτεύγματα (σ.σ. των σοσιαλιστικών κρατών) στον τομέα της πρόληψης και τις παρεμβάσεις τους στα θέματα περιβάλλοντος και τα κρατικά ιδρύματα εκπαίδευσης και νοσηλείας. 

Στο πλαίσιο αυτό, τάχθηκε υπέρ της αποκλειστικής παροχής υπηρεσιών υγείας από το κράτος. 

Μιλώντας για υπαρκτές ακάλυπτες ανάγκες και με άνοιγμα στο ΚΚΕ, η ευαισθησία του οποίου όπως είπε είναι γνωστή, ξεκίνησε την απάντησή του ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός. Διαφώνησε, όμως, με τη θέση του Περισσού ότι δε μπορεί να αλλάξει τίποτα εντός του καπιταλιστικού συστήματος. Το κρίσιμο ερώτημα είναι με δεδομένη τη συμφωνία αν μπορούμε να περιμένουμε κάτι καλύτερο, συνέχισε και έσπευσε να δώσει καταφατική απάντηση. 

Η περίοδος απαξίωξης του συστήματος υγείας τελείωσε, τόνισε ο υπουργός Υγείας και έκανε λόγο για σχέδιο ριζικής αναδιοργάνωσης που θα αντιμετωπίσει τη διαφθορά και την κομματοκρατία. «Δε θα συμβιβαστούμε, δε θα δώσουμε ασυλία» διεμήνυσε. 

Επιπλέον, ο κ. Ξανθός είπε πως η κυβέρνηση έχει αυξήσει τα κονδύλια για την Υγεία, από το 1,05% του ΑΕΠ στο 1,125%, προχωρώντας ακόμη και σε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια. Στον προϋπολογισμό υπάρχει πρόβλεψη για 3448 επιπλέον προσλήψεις, επισήμανε και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα κλείσει το θέμα με τις λίστες αναμονής στις εντατικές. 

Στο έργο της κυβέρνησης ο υπουργός Υγείας προσέθεσε και τη ρύθμιση για την πρόσβαση των ανασφάλιστων στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι μια αριστερή και προοδευτική πολιτική, είπε χαρακτηριστικά. Χαρακτήρισε, όμως, ουτοπία το αίτημα για μηδενική συμμετοχή των ασφαλισμένων στην αγορά φαρμάκων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης