Κουμουτσάκος: Ψέμα και πολιτική εξαπάτηση της κυβέρνησης με τις συντάξεις

Κουμουτσάκος: Ψέμα και πολιτική εξαπάτηση της κυβέρνησης με τις συντάξεις

Έκανε λόγο για πλήγμα αναξιοπιστίας μετά τις παλινωδίες σχετικά με την παραχώρηση του ΟΛΠ στην COSCO

Κουμουτσάκος: Ψέμα και πολιτική εξαπάτηση της κυβέρνησης με τις συντάξεις
Για ψέμα και πολιτική εξαπάτηση κατήγγειλε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος λέγοντας ότι από χθες 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι είδαν τις
συντάξεις τους μειωμένες. 
Κλείσιμο

Ο κ. Κουμουτσάκος ανέφερε ότι  από χθες 150.000  χαμηλοσυνταξιούχοι βιώνουν με οδυνηρό τρόπο το ψέμα και την πολιτική εξαπάτηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ  και πρόσθεσε ότι οι συντάξεις που έως πρόσφατα η κυβέρνηση  έλεγε πως δεν θα κόβονταν, «κουρεύτηκαν σύριζα».


Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, υπογράμμισε ότι « Η οικονομική σφαγή συνταξιούχων και φορολογουμένων ξεκίνησε, έχει ονοματεπώνυμο, Τσίπρας- Καμμένος».

Συνεχίζοντας ανέφερε ότι οι αναπηρικές και οι επικουρικές συντάξεις μειώθηκαν κατά 40%, οι συντάξεις για όσους εργάζονται κατά 60%, τα μερίσματα των συνταξιούχων του Δημοσίου κόπηκαν κατά το 1/3 , περίπου 150.000 χαμηλοσυνταξιούχοι έχασαν το ΕΚΑΣ ενώ αυτός που έπαιρνε 842 ευρώ έχασε 172 ευρώ το μήνα, δηλαδή 2070 ευρώ το χρόνο. 

Είπε ακόμη ότι υπήρξαν σημαντικές μειώσεις συντάξεων από την αυξημένη παρακράτηση φόρου και αυτό γιατί μειώθηκε το αφορολόγητο που κατά την κυβέρνηση δεν θα μειώνονταν. « Κάθε μέρα που περνά οι πολίτες διαπιστώνουν ότι ο λογαριασμός της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ γίνεται ολοένα πιο βαρύς. Και δυστυχώς έπεται σκληρή συνέχεια. Σύντομα έρχονται τα εκκαθαριστικά με αυξημένη φορολογική επιβάρυνση. Και ακολουθεί ο ΕΝΦΙΑ που η κυβέρνηση θα καταργούσε αλλά έχει αυξήσει περίπου κατά 800 εκατομμύρια ευρώ για εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες» είπε χαρακτηριστικά.

Θέμα αξιοπιστίας από την συμφωνία με την COSCO 

Ο κ. Κουμουτσάκος αναφέρθηκε και στην συμφωνία με την  COSCO σημειώνοντας την “αναξιοπιστία της κυβέρνησης καθώς ο κείμενο της συμφωνίας είναι διαφορετικό από αυτό που κατατέθηκε  στη βουλή. Η αναξιοπιστία διώχνει επενδύσεις. Αυτό είναι υπονόμευση της ανάπτυξης. Η χώρα διασύρεται από την αναξιοπιστία της κυβέρνησης. Η ευθύνη ανήκει στον πρωθυπουργό και όχι στον Δρίτσα ή στον κ. Σπίρτζη».

Τέχνασμα ο εκλογικός νόμος  

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τον εκλογικό νόμο και για την χθεσινή δήλωση του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση, ο  κ. Κουμουτσάκος ανέφερε: «Αν αισθάνεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίζει εκλογικό νόμο με τη Χρυσή Αυγή  δεν εχω να σχολιάσω τίποτα. Αυτό δείχνει τα αδιέξοδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αναπτύσσοντας την θέση της ΝΔ είπε ότι “ο εκλογικός νόμος -απλή αναλογική-, που ακούγεται πως θα κατατεθεί από την κυβέρνηση κάνει πολύ κακό στον τόπο. Σε εποχές κρίσης χρειάζονται αποφάσεις ουσιαστικές που να φέρουν αποτελέσματα. Η καθυστέρηση στην λήψη αποφάσεων είναι συνταγή αποτυχιών. Ειναι μια λανθασμένη επιλογή αυτή τη στιγμή η χώρα να μπει σε μια κατάσταση πολιτικού κατακερματισμού και ακυβερνησίας. Πρέπει να λαμβάνονται ταχείες αποφάσεις. Η χώρα δεν μπορεί να αντέξει πειράματα ακυβερνησίας. Η προσφυγή της κυβέρνησης στο τέχνασμα της απλής αναλογικής μοιάζει με πολιτική σωσιβίου. Καταρρέει στις δημοσκοπήσεις, θέλει να πάει αλλού τη συζήτηση από τα σκληρά μέτρα και να ικανοποιήσει ένα ακροατήριο εις βάρος των πραγματικών αναγκών της χώρας που είναι μια στιβαρή κυβέρνηση”.

Θετικό το ταξίδι Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες 

Ο κ.  Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο πρόσφατο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες, το χαρακτήρισε ως πολύ θετικό καθώς , όπως είπε οι προτάσεις του και η βασική του πολιτική θέση ότι τελικά η πραγματική πολιτική διάκριση είναι η διάκριση μεταξυ λαικισμού και μεταρρυθμίσεων, λαικισμού και υπευθυνότητας έγινε δεκτό από όλους . «Η απάντηση στον λαϊκισμό είναι πολύ κρίσιμο στοίχημα για την ευρώπη και τα κράτη μέλη. Ο λαϊκισμός δεν λύνει προβλήματα,  τα μεγαλώνει και πολλαπλασιάζει τα αδιέξοδα. Εκεί θα κριθεί αν η ΕΕ θα μπορέσει να περάσει σε ένα καλύτερο μέλλον και να είναι πιο κοντά στους λαούς” τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης