Δρίτσας: Μας στέρησαν όσα οραματιζόμασταν να κάνουμε

Δρίτσας: Μας στέρησαν όσα οραματιζόμασταν να κάνουμε

«Η νέα συμφωνία είναι στον καμβά που είχε ετοιμάσει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης…» παραδέχθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας αναφερόμενος στην πώληση των μετοχών του ΟΛΠ στην Cosco

Δρίτσας για Cosco: Παραδέχεται τις «λαθροχειρίες» και λέει ότι θα εξεταστούν αλλαγές
Με την γνωστή κυβερνητική τακτική της ισορροπίας σε δύο βάρκες επιχείρησε ο κ. Θοδωρής Δρίτσας
να υποστηρίξει στην Βουλή την σύμβαση παραχώρησης του ΟΛΠ στην κινεζική Cosco αλλά και να αντικρούσει την σφοδρή κριτική της αντιπολίτευσης που του υπενθύμισε όσα έλεγε ο ίδιος κατά το παρελθόν.

Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε αρχικά ότι «Όσα εμείς οραματιζόμασταν να κάνουμε και εξακολουθούμε να οραματιζόμαστε, μας τα στέρησαν» για να επισημάνει ότι «πήγαμε στο λαό τον περασμένο Σεπτέμβριο και του είπαμε ότι χάσαμε. Ο λαός όμως μας έδωσε ξανά την ευκαιρία. Μας είπε: «ναι. Εσείς πρέπει να συνεχίσετε». Γι αυτό και είμαστε στις καρέκλες και όχι γιατί θέλουμε να παραμείνουμε υπουργοί».

Κλείσιμο
«Δίνουμε καθημερινά μάχες, με ρεαλισμό και υποχωρήσεις όταν πρέπει και αντεπιθέσεις εκεί που πρέπει» είπε σε άλλο σημείο.

Παραδέχθηκε ότι «η νέα συμφωνία είναι στον καμβά που είχε ετοιμάσει ο πρώην υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης…» ενώ σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι «καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πώληση των μετοχών του ΟΛΠ να έχει όχι μόνο αναπτυξιακούς δείκτες αλλά και κοινωνικό μέρισμα και ασφάλεια δικαίου».

Αναφορικά με το περιεχόμενο της σύμβασης και τις επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη πενταετία είπε ότι «δεν είναι τίποτα παραπάνω από τις προγραμματισμένες επενδύσεις των προηγούμενων 10 ετών ετών. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ το καθυστερούσαν. Δεν είναι τίποτα παραπάνω ούτε κατά είδος ούτε κατά ποσό» ενώ υποστήριξε ότι «όσα έγιναν επι κυβέρνησης Σαμαρά ήταν επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Πάντως η σύμβαση αναμένεται να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία καθώς εκτός απο ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ θα λάβει την στήριξη των ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, του Ποταμιού και της Ενωσης Κεντρώων. Η ΝΔ επιφυλάχθηκε ενώ καταψηφίζουν ΚΚΕ και Χ.Α.
Αντιδράσεις αντιπολίτευσης για τις μετατάξεις των εργαζομένων του ΟΛΠ
Ως διάταξη «πρόκληση» και «ρουσφέτι» στον παραχωρησιούχο χαρακτηρίζει η αντιπολίτευση την ρύθμιση της σύμβασης παραχώρησης του λιμένα Πειραιά στην κινεζική Cosco που προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι του ΟΛΠ μπορούν να μεταταχθούν με τις ίδιες αποδοχές σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Η κυρία Ολγα Κεφαλογιάννη (ΝΔ) επισήμανε ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε με τον επενδυτή για την διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας του ΟΛΠ με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται το Δημόσιο.

«Γιατί δεν κάνετε το ίδιο με τους 13.000 υπαλλήλους του Μαρινόπουλου που έβαλε «λουκέτο»;» είπε ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (Δημ. Συμπαράταξη) ενώ πρόσθεσε ότι το ίδιο «μοντέλο» είχε ακολουθήσει και η ΝΔ με την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Η κυρία Διαμάντω Μανωλάκου (ΚΚΕ) μίλησε για πλήρη απορύθμιση των εργασιακών σχέσεων και ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ενώ ο κ. Σπύρος Δανέλλης (Ποτάμι) σχολίασε πως «Είναι η πρώτη φορά που μια ιδιωτικοποίηση πλήττει το Δημόσιο». Ο κ. Μάριος Γεωργιάδης (Εν. Κεντρώων) είπε ότι το λιμάνι πωλείται σε μια δύσκολη συγκυρία λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι ήταν αυτή που προκάλεσε με τις παλινωδίες της την κατάσταση αυτή.

Από την πλευρά του ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας κάλεσε την αντιπολίτευση να μην καταδικάζει τις μετατάξεις ενώ αντιφατικός εμφανίστηκε ως προς το αν είναι «ρουσφέτι». Είπε χαρακτηριστικά ότι «η ρύθμιση δεν αποτελεί ρουσφέτι αλλά αποδοχή αιτημάτων των εργαζομένων. Η μετατάξεις δεν είναι είναι κυβερνητικής έμπνευσης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης