Εκλογικός νόμος: Η «αριθμητική» της αντιπολίτευσης για την απλή αναλογική

Εκλογικός νόμος: Η «αριθμητική» της αντιπολίτευσης για την απλή αναλογική

Μετά τα ραντεβού με τον πρωθυπουργό και ενόψει της σχετικής κυβερνητικής πρωτοβουλίας τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχωρούν στους δικούς τους τακτικούς και πολιτικούς ελιγμούς

Εκλογικός νόμος: Η «αριθμητική» της αντιπολίτευσης για την απλή αναλογική
Τα δικά τους μηνύματα στέλνουν στο Μέγαρο Μαξίμου οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης μετά την εξαγγελία του Αλέξη Τσίπρα, από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα καταθέσει πρόταση για υιοθέτηση της απλής αναλογικής με όριο εισόδου στη Βουλή το 3% και ψήφο στα 17.

Κλείσιμο
ΝΔ και Ποτάμι απάντησαν με ένα καθαρό «όχι». «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να χάσει με τον εκλογικό νόμο που κέρδισε» επισημαίνουν οι επιτελείς της Συγγρού, «δε θα διαλύσω τη χώρα με την υπογραφή, η απλή αναλογική είναι καταστροφική» δήλωσε ο
Σταύρος Θεοδωράκης.

Όμως, και στα κόμματα που λένε «ναι» στην απλή αναλογική υπάρχουν διεργασίες που αφήνουν ανοιχτό το θέμα της τελικής τους στάσης στη Βουλή:

Παραδείγματος χάριν, ο Δημήτρης Κουτσούμπας επαναλαμβάνει κάθε φορά που τον ρωτούν για τον εκλογικό νόμο ότι το ΚΚΕ υποστηρίζει η απλή και ανόθευτη απλή αναλογική. Δηλαδή, χωρίς το όριο του 3%.

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη συμφωνούν με την απλή αναλογική, συμφωνούν με το όριο του 3% και τη ψήφο στα 17, αλλά επιμένουν στον χωρισμό των μεγάλων περιφερειών. Αντίθετα, απόλυτα ικανοποιημένος είναι ο Βασίλης Λεβέντης, ο οποίος συμφωνεί και στα τρία θέματα που θέτει η κυβέρνηση και είναι αντίθετος στην αλλαγή των εκλογικών περιφερειών.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η Χρυσή Αυγή.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης