Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για τον εκλογικό νόμο

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για τον εκλογικό νόμο

Αυτό που θα έπρεπε να συζητείται σήμερα είναι ότι «ο λαός στενάζει στα γκισέ της εφορίας» και δευτερευόντως να γίνεται συζήτηση «για τους εκλογικούς νόμους και τα υπόλοιπα», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ 

Κουτσούμπας: Ο Τσίπρας δεν έχει καταλήξει σε συγκεκριμένες θέσεις για τον εκλογικό νόμο
Τα  πραγματικά προβλήματα που απασχολούν τον ελληνικό λαό έθεσε ως ζήτημα ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας στον πρωθυπουργό κατά τη συνάντηση του στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τον εκλογικό νόμο. 

Εξερχόμενος ο κ. Κουτσούμπας εμμέσως τόνισε ότι τα μείζονα ζητήματα αυτή τη στιγμή είναι η οικονομική δυσφορία που νιώθουν οι πολίτες, αλλά και τα νέα μέτρα από το φθινόπωρο. «Αυτό που έθεσα στον πρωθυπουργό είναι ότι αυτή τη στιγμή τον ελληνικό λαό τον απασχολούν πάρα πολλά πρόβληματα» και συμπλήρωσε «ο κόσμος στενάζει στους πάγκους της εφορίας, φορολογικές δηλώσεις, ΕΝΦΙΑ, πληρώνει μία σειρά χαράτσια, και βέβαια με ένα εισόδημα, με συντάξεις που έχουν μειωθεί δραστικά και αναμένονται νέα προαπαιτούμενα για την αξιολόγηση από φθινόπωρο, έχει ανοίξει. Αυτά είναι μείζονα ζητήματα και σε σχέση με τον οποιοδήποτε εκλογικό νόμο ή συνταγματική αναθεώρηση», υπογράμμισε. 

Αναφορικά με τον εκλογικό νόμο δήλωσε ότι «εκφράσαμε την πάγια θέση του ΚΚΕ για απλή αναλογική, ανόθευτη,άδολη, χωρίς πλαφόν και μπόνους». Δήλωσε ότι βέβαια χωρίς άλλα  ζητήματα που θα οδηγούν σε παραβίαση της θέλησης του ελληνικού λαού όπως αυτή αποτυπώνεται στην εκάστοτε εκλογική αναμέτρηση». 

Παρά ταύτα, επεσήμανε ότι δεν υπήρχε συμφωνία σε αυτά τα ζητήματα και ότι ο πρωθυπουργός ακόμα ακούει τις απόψεις των κομμάτων. Παράλληλα, ανέφερε ότι ο
Κλείσιμο
Αλέξης Τσίπρας του έδωσε την εντύπωση ότι δεν έχει καταλήξει σε ένα συγκεκριμένο πλαίσιο και θέσεις.  

Αντίστοιχα αυτό ισχύει και για τη συνταγματική αναθεώρηση, δηλαδή  για το ποιες διατάξεις θα τεθούν υπό συζήτηση θα δοθούν σε διαβούλευση. «Δεν ειπώθηκε κάτι πολύ συγκεκριμένο αρα μένει να δούμε να ολοκληρώσει των κύκλο επαφών  και να διαμορφώσει άποψη το κόμμα και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ΑΝΕΛ και τι θα θέσει στο ελληνικό κοινοβούλιο», κατέληξε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα δει την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στις 16:00, και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, στις 18:00.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης