Μουζάλας: 4.000 παράνομοι πρόσφυγες στα νησιά

Μουζάλας: 4.000 παράνομοι πρόσφυγες στα νησιά

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής είπε ότι εντός των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας λειτουργούν «μικρομαφίες»

Μουζάλας: 4.000 παράνομοι πρόσφυγες στα νησιά
Παράνομα εισελθόντες μετανάστες
εκτίμησε ότι είναι το περίπου 50% των ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ο κ.
Γιάννης Μουζάλας προαναγγέλλοντας με τον τρόπο αυτό ότι δεν θα τους χορηγηθεί άσυλο και πως θα επαναπροωθηθούν στην Τουρκία.

Κλείσιμο
«Το 50% που είναι στα νησιά είναι μετανάστες που παράνομα έχουν εισέλθει στη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής στη Βουλή απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Σταύρου Τάσσου.

Παράλληλα
παραδέχθηκε ότι το κλίμα που επικρατεί στα συγκεκριμένα «hot spots» είναι εκρηκτικό καθώς η υπομονή και οι προσδοκίες των περίπου 8.000 προσφύγων
και μεταναστών που διαμένουν έχουν εξαντληθεί με αποτέλεσμα να γίνονται «διεκδικητικοί» ενώ επεσήμανε ότι το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των νησιών.

«Η κατάσταση στα νησιά έχει αλλάξει. Δεν εννοώ ότι δεν έχουμε πλέον υπερπληθυσμό αλλά ότι έχει αλλάξει η ψυχολογική κατάσταση. Οι πρόσφυγες και μετανάστες πάτησαν το πόδι τους στην Ευρώπη, έφτασαν στην βρύση αλλά δεν πίνουν νερό. Οι προσδοκίες τους έχουν ματαιωθεί και τα χρήματά τους τελειώνουν. Κυριαρχεί η απελπισία και αρχίζουν να γίνονται διεκδικητικοί. Το αντιμετωπίζουμε όχι με τα ΜΑΤ» υπογράμμισε για να προσθέσει σε άλλο σημείο ότι «Υπάρχει και από την πλευρά του λαού μας μια αλλαγή. Εκεί που υπήρχαν κάποια οφέλη όταν πρωτοήρθαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες και ξόδευαν κάποια χρήματα τώρα υπάρχουν δυσκολίες».

Επίσης, είπε ότι εντός των ανοικτών κέντρων φιλοξενίας λειτουργούν «μικρομαφίες».  

Τέλος, παραδέχθηκε ότι οι διαδικασίες εξέτασης των αιτήσεων ασύλου κινούνται με ρυθμούς χελώνας καθώς εξετάζονται μόλις 70 αιτήσεις των ημέρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης