Θεοδωράκης: Δε μπορεί η Βουλή να γεμίσει με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας, θα διαλυθούμε!

Θεοδωράκης: Δε μπορεί η Βουλή να γεμίσει με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας, θα διαλυθούμε!

Τη διατήρηση του ορίου του 3% και το σπάσιμο των μεγάλων περιφερειών πρότεινε ο πρόεδρος του Ποταμιού - Μπόνους μία έδρα ανά 2% για το πρώτο κόμμα

Θεοδωράκης: Δε μπορεί η Βουλή να γεμίσει με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας, θα διαλυθούμε!
Παράλογο χαρακτήρισε το μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο πρόεδρος του Ποταμιού ξεκαθάρισε ότι ο
εκλογικός νόμος θα πρέπει να εξασφαλίζει ένα μικρό προβάδισμα για το πρώτο κόμμα, της τάξης της μίας έδρας για κάθε 2% που θα συγκεντρώνει.
Κλείσιμο

Ουσιαστικά τάχθηκε κατά της απλής και ανόθευτης απλής αναλογικής και προσέθεσε ότι πρέπει να διατηρηθεί και το όριο του 3%. Για να μη γεμίσει η Βουλή με μικρά κινήματα διαμαρτυρίας. «Θα διαλυθούμε» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1. Ζήτησε ακόμη να σπάσουν επιτέλους οι μεγάλες εκλογικές περιφέρειες.

Σε σχέση με το επικείμενο ραντεβού με τον
πρωθυπουργό είπε ότι θα τον καλέσει να ξεκαθαρίσει τη θέση του, ώστε να ακούσει ένα καθαρό «ναι» ή ένα καθαρό «όχι». Στο πλαίσιο αυτό, έκανε κριτική και στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι διατυπώνουν γενικές θέσεις προσπαθώντας να κρυφτούν πίσω από το δάχτυλό τους.

Στην ερώτηση για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον πρωθυπουργό απάντησε με επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα:

«Ο Τσίπρας από άκρα αριστερά, από ένας λαϊκιστής της άκρα αριστεράς γιατί αυτό ήτανε, άρχισε να πηγαίνει άτσαλα προς το κέντρο, γιατί η εξουσία είναι γλυκιά, του αρέσουν και τα ταξίδια στην Ευρώπη».

Στο πλαίσιο αυτό, επισήμανε ότι οι πολίτες όπου και να πηγαίνει του λένε ότι τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολλά. Προσέθεσε, όμως, ότι η Ελλάδα δε χρεοκόπησε στα χέρια του Αλέξη Τσίπρα, αλλά των προηγούμενων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης