Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πολιτική επίλυση του προσφυγικού

Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πολιτική επίλυση του προσφυγικού

Υπογράμμισε ότι το προσφυγικό δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα της Ευρώπης, αλλά ένα ζήτημα διεθνές και ως τέτοιο επιβάλλει δράσεις συνεργασίας

Μητσοτάκης: Ήρθε η ώρα να περάσουμε στην πολιτική επίλυση του προσφυγικού
Την ανάγκη να περάσουμε από την διαχείριση στην πολιτική επίλυση του προσφυγικού- μεταναστευτικού προβλήματος τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωση που έκανε τη Δευτέρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογράμμισε ότι το προσφυγικό δεν είναι αποκλειστικά πρόβλημα της Ευρώπης, αλλά ένα ζήτημα διεθνές και ως τέτοιο επιβάλλει δράσεις συνεργασίας.

«Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων σήμερα και ο νους μας δεν μπορεί, παρά να τρέχει στους ανθρώπους εκείνους που καθημερινά εξαναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, προκειμένου να διασώσουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους», ανέφερε και συνέχισε: «Νωπές και δυστυχώς επαναλαμβανόμενες τραγικές εικόνες που τον τελευταίο χρόνο μας έχουν γίνει πολύ οικείες. Πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες που μάλλον κανένα βιβλίο Ιστορίας δεν θα καταγράψει».

Σύμφωνα, όμως, με τον κ. Μητσοτάκη την ίδια στιγμή «θα στοιχειώνουν το συλλογικό υποσυνείδητο της διεθνούς κοινότητας, η οποία, παρά την πρόοδό της σε άλλα πεδία, δεν κατόρθωσε, ακόμα τουλάχιστον, να περιορίσει τις γενεσιουργές αιτίες του προσφυγικού δράματος».

Γι' αυτό, όπως τόνισε, «ήρθε η ώρα να περάσουμε από τη διαχείριση στην πολιτική. Το προσφυγικό δεν είναι πρόβλημα της Ευρώπης αποκλειστικά. Είναι διεθνές πρόβλημα και ως τέτοιο επιβάλλει δράσεις συνεργασίας».
Κλείσιμο

«Ως Νέα Δημοκρατία υπερασπιζόμαστε την ιδέα μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης ενωμένης και ως εκ τούτου και ισχυρής για να συνεργαστεί με τις υπόλοιπες δυνάμεις του πλανήτη στην αντιμετώπιση του προσφυγικού προβλήματος», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως «αυτό θα το κάνουμε συμμετέχοντας ενεργά στη διαμόρφωση των αναγκαίων πολιτικών στην Ε.Ε. και σε όσους διεθνείς οργανισμούς και φορείς συμμετέχουμε, στη βάση των προτάσεων που πριν λίγες ημέρες παρουσιάσαμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης