Διπλή ομολογία Πολάκη για παρέμβαση στον διαγωνισμό ΚΕΕΛΠΝΟ

Διπλή ομολογία Πολάκη για παρέμβαση στον διαγωνισμό ΚΕΕΛΠΝΟ

«Στημένα τα επεισόδια στην Ιεράπετρα, εμείς προικίζουμε το νοσοκομείο», δηλώνει ο αναπληρωτής υπουργός - Άδωνις: «Καταδικάζω τον προπηλακισμό σου, αλλά εσείς χαιρόσασταν, όταν βάζατε κάποιους να τα κάνουν σε εμάς»

Διπλή ομολογία Πολάκη για παρέμβαση στον διαγωνισμό ΚΕΕΛΠΝΟ
Την παρέμβασή στον διαγωνισμό του ΚΕΕΛΠΝΟ
για τις προσλήψεις ιατρών με αξιολόγηση που έκαναν οι συνεργάτες του και υπάλληλοι του υπουργείου Υγείας παραδέχθηκε ο κ.
Παύλος Πολάκης στην Βουλή.

Κλείσιμο
«Είχαμε καταγγελίες ότι η επιτροπή αξιολόγησης δεν είχε πρόσβαση στους φακέλους του διαγωνισμού. Κάποιος παρακρατικός μηχανισμός στο ΚΕΕΛΠΝΟ και όχι η επιτροπή αποφάσιζε  ποιοι θα προσληφθούν και είπαμε «πίσω κλεφτόπουλα». Ζητήσαμε στοιχεία και μας έστειλαν κατάλογο με κάποια μόρια. Για να δούμε αν έλεγαν αλήθεια στα μόρια ανατρέξαμε στους φακέλους και είδαμε πως από τα 220 άτομα σε 88 έγιναν λάθος υπολογισμοί μορίων. Αλλά είχαν και άλλα μετρούσαν»
είπε χαρακτηριστικά για να προσθέσει με την δεύτερη ομολογία πως

«Κάναμε προεργασία των φακέλων και τα αποτελέσματα τα στείλαμε πίσω στον τότε πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον κ. Γιαννόπουλο λέγοντας την άποψή μας. ¨Ότι δηλαδή με βάση το ΑΣΕΠ και την μοριοδότηση τα μόρια είναι αυτά που σας γράφουμε»!

Για να υποστηρίξει δε την εγκυρότητα της αξιολόγησης του διαγωνισμού που έγινε στο υπουργικό του γραφείο είπε ότι το ίδιο αποτέλεσμα έβγαλε σε δεύτερο χρόνο και η αρμόδια επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ. Απέφυγε ωστόσο να πει ότι στο μεσοδιάστημα είχε «αποκεφαλίσει» από την υπηρεσία όποιον διαφωνούσε μαζί του!

Η ομολογία Πολάκη ήρθε κατά την διάρκεια συζήτησης ερώτησης που του κατέθεσε ο κ. Αδωνις Γεωργιάδης.
 
Αναλυτικά, ο βουλευτής της ΝΔ ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στον προπηλακισμό του υπουργού στην Ιεράπετρα.

«Καταδικάζω απερίφραστα τα γεγονότα στην Ιεράπετρα. Άλλο η πολιτική κριτική και άλλο οι προπηλακισμοί. Αυτή είναι όμως η μεγάλη μας διαφορά. Όταν βάζατε κάποιος να τα κάνουν σε εμάς εσείς χαιρόσασταν» είπε για να συνεχίσει «Είναι αδιανόητο ο υπουργός υγείας να καπνίζει μέσα στο υπουργείο και να κυκλοφορεί η εικόνα σας στο διαδίκτυο. Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα θα σας είχε διώξει ο πρωθυπουργός. Πρέπει να καταλάβετε ότι είστε υπουργός Υγείας».

Αναφορικά με την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ είπε ότι έχει στα χέρια του το εμπιστευτικό έγγραφο της νομικής υπηρεσίας που αναφέρει με λεπτομέρειες την παρέμβαση Πολάκη και των συνεργάτών του στο διαγωνισμό και αμφισβητεί πλέον την νομική αρτιότητα της διαδικασίας.
«Για να το συνοψίσω. Κατά πρωτοφανή παράνομο τρόπο χωρίς συναίσθηση για το τι μπορείτε να κάνετε και τι όχι, διατάξατε τους συνεργάτες σας να παρέμβουν στην διαδικασία και αλλάξατε τον διαγωνισμό . Τον τινάξατε στον αέρα και σήμερα δεν έχουν στελεχωθεί οι ΜΕΘ για ότι αυτό συνεπάγεται για αστικές συνέπειες της παρέμβασή σας».

Απαντώντας ο κ. Πολάκης χαρακτήρισε στημένα τα επεισόδια στην Ιεράπετρα από «10 ακροδεξιούς και 5 της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς» ενώ πρόσθεσε «εγώ με την σειρά μου σας εκφράζω την συμπαράστασή μου για την αποτυχία της συγκέντρωσης « παραιτηθείτε» της οποίας εσείς ηγούσασταν» για να υπογραμμίσει με ύφος καφενειακής κόντρας «Ένα – μηδέν και πάμε παρακάτω» και να συνεχίζει τους ισχυρισμούς του αναφορικά με το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Επανερχόμενος ο κ. Γεωργιάδης του εξήγησε ότι ο έλεγχος του ΚΕΕΛΠΝΟ και του διαγωνισμού δεν μπορεί να γίνει από το υπουργικό γραφείο αλλά από τα αρμόδια όργανα.  
«Ας δεχθώ ότι όσα είπατε είναι αληθή. Τι μπορούσατε να κάνετε; Να ζητήσετε από το Σώμα Επιθεωρητών να ελέγξει τις καταγγελίες κ.α. Τι δεν μπορούσατε να κάνετε ; Να πάρετε τους φακέλους στα χέρια σας. Εχετε παρέμβει στην διαδικασία με κακουργηματικές συνέπειες. Το ότι είστε υπουργός δεν σας δίνει το δικαίωμα να κάνετε ότι θέλετε. Κάνατε παρέμβαση ο ίδιος και καθιστά την διαδικασία άκυρη» είπε χαρακτηριστικά για να εκτιμήσει ότι η παρέμβαση του υπουργού θα μπλοκάρει νομικά την στελέχωση των ΜΕΘ.

«Η επιτροπή που εσείς κρατήσατε λεει ότι δεν μπορεί να εξετάσει τους φακέλους και σας κατηγορεί ότι αφαιρέσατε χαρτιά από τους φακέλους και έρχεστε να μας το παίξετε εδώ κήρυκας της ηθικής;» συνέχισε ο κ. Γεωργιάδης για να προσθέσει «κατηγορείτε τον Γιαννόπουλο ως παρακρατικό μηχανισμό αλλά η δική σας κυβέρνηση τον διόρισε».
Τέλος είπε ότι η τακτική του υπουργού έχει προκαλέσει ασφυξία στις εντατικές μονάδες: «Για όσους πέθαναν έχετε να πείτε ένα συγνώμη που χάρη στην δική σας παρέμβαση δεν είχαν εντατική. Όταν έρχεστε εδώ να μην έχετε αυτό το ύφος».
 





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης