Εξεταστική επιτροπή για τις αλβανικές οφειλές ζητά ο Δ. Καμμένος

Εξεταστική επιτροπή για τις αλβανικές οφειλές ζητά ο Δ. Καμμένος

Μετά τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας που εγείρει θέμα Τσάμηδων

Εξεταστική επιτροπή για τις αλβανικές οφειλές ζητά ο Δ. Καμμένος
Με εξεταστική επιτροπή απειλεί την αλβανική κυβέρνηση ο κ. Δημήτρης Καμμένος
μετά τις πρόσφατες προκλητικές ενέργειες της γειτονικής χώρας που εγείρει θέμα Τσάμηδων.

Ο βουλευτής των
Ανεξάρτητων Ελλήνων
Κλείσιμο
με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση
ζητά να συσταθεί εξεταστική επιτροπή για τις αλβανικές οφειλές από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εξηγώντας ότι οι Τσάμηδες συνεργάστηκαν με τους ναζί και προχώρησαν σε θηριωδίες κατά των Eλλήνων.

Αναλυτικά η επιστολή του κ. Καμμένου έχει ως εξής :
 
«ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση
ΘΕΜΑ: Δημιουργία Εξεταστικής για τις αλβανικές οφειλές από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
 
Αξιότιμε κ. Πρόεδρε

Η τελευταία πρόκληση των αυτοαποκαλούμενων Τσάμηδων στον αγώνα Ελβετίας-Αλβανίας με την ανάρτηση πανό πολιτικού περιεχομένου κατά της χώρας μας καταδεικνύει την προσπάθεια της συγκεκριμένης ομάδας να εγείρει αξιώσεις σε ένα θέμα ιστορικά ανύπαρκτο. Αυτό που γεννά ερωτηματικά είναι ότι παρά τις επιστολές διαμαρτυρίας και τα  έντονα διαβήματα της χώρας μας προς τη πρεσβεία της Αλβανίας δεν φαίνεται να έχουν αντιληφθεί την αναγκαιότητα επίσημης καταδίκης της προκλητικής αυτής ενέργειας.
Δυστυχώς, δεν πρόκειται για την πρώτη πρόκληση. Πριν 1 εβδομάδα και κατά την επίσκεψη του Υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά στην γείτονα χώρα, μια ομάδα είχε συγκεντρωθεί φωνάζοντας συνθήματα υπερ των πολεμικών αποζημιώσεων που υποτίθεται ότι η χώρα μας οφείλει να καταβάλλει ενώ έχουν ήδη καταθέσει φάκελο με τα αιτήματα τους στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης.
Ιστορικά, ωστόσο, όπως άλλωστε είναι ευρέως γνωστό, οι ηγέτες των Τσάμηδων συμμάχησαν στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής με τους κατακτητές προβαίνοντας σε θηριωδίες κατά του ελληνικού πληθυσμού, ειδικότερα στη Θεσπρωτία. Η πλειοψηφία κατέφυγε κατόπιν στην Αλβανία για να γλιτώσει από αποφάσεις των δικαστηρίων δωσίλογων, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ένας στους δέκα καταδικάστηκε ερήμην σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.
Λαμβάνοντας όλα τα παραπάνω υπόψιν προτείνω τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σύμφωνα με το άρθρο 144, επόμενα του Κ.τ.Β με θέμα ¨τη διερεύνηση των θηριωδιών των Τσάμηδων κατά της Ελλάδας και τη διεκδίκηση αποζημιώσεων¨.
Ο Βουλευτής
 
Δημήτριος Κ. Καμμένος
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Β’ ΠΕΙΡΑΙΑ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης