Κυριάκος: Καθιστώ υπεύθυνο τον Τσίπρα για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν το απόγευμα

Κυριάκος: Καθιστώ υπεύθυνο τον Τσίπρα για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν το απόγευμα

Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν, στοχοποιούν σήμερα όσους διαδηλώνουν - Αρκούσε μια αναγγελία για διαδήλωση για να βγάλετε το πιο αυταρχικό πρόσωπο

Κυριάκος: Καθιστώ υπεύθυνο τον Τσίπρα για την ασφάλεια όσων διαδηλώσουν το απόγευμα
Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την υπονόμευση των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, την αυταρχική της αντίδραση στο κίνημα «Παραιτηθείτε», την φοροεπιδρομή και την αντιεπενδυτική της ιδεοληψία εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Παρομοίασε την κυβέρνηση με τον διπρόσωπο Ιανό που «η μια πλευρά ομνύει στην μνημονιακή μετάλλαξη και η άλλη υπονομεύει συστηματικά όλες τις μεταρρυθμίσεις». Υποστήριξε ότι η πολιτική του Μεγάρου Μαξίμου πλήττει την μεσαία τάξη και αυξάνει την απογοήτευση των πολιτών για να πετάξει το γάντι στον πρωθυπουργό λέγοντας «οι ειρηνικές διαδηλώσεις είναι ένας μηχανισμός αποσυμπίεσης της  κοινωνίας. Οι εκλογές είναι ένα άλλος μηχανισμός αποσυμπιεσης. Όσο κι αν πιστεύετε ότι θα αργήσουν να είστε σίγουροι ότι  θα έρθουν πολύ πιο γρήγορα από ό,τι φαντάζεστε.

«Η δική σας αποτυχία δεν είναι αποτυχία της χώρας. Η ταπείνωση δεν είναι ταπείνωση της Ελλάδας» είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση για να συνεχίσει «Στέλνω μήνυμα αισιοδοξίας στους Έλληνες: Η χώρα μας δεν είναι η χώρα του κ. Τσίπρα. Δεν είναι το μέλλον μας στο περιθώριο της Ευρώπης. Αξίζουμε ένα καλύτερο "αύριο" και με σκληρή δουλεία μπορούμε να πετύχουμε ενωμένοι όχι διχασμένοι αισιόδοξοι και όχι απογοητευμένοι». Με «αιχμή» του δόρατος την πρότασή του για επαναδιαπραγμάτευση με τους εταίρους προκειμένου να μειωθεί ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος στο 2% έθεσε το δίλημμα του νέου πολιτικού τοπίου που επιχειρεί να διαμορφώσει λέγοντας «ποια κυβέρνηση έχει την αξιοπιστία να διαπραγματευτεί την νέα συμφωνία με τους πιστωτές;  Μια κυβέρνηση που έχει την υπηρεσιακή ικανότητα να το υλοποιήσει και που δημεύεται σε συμφωνία αλήθειας με τους πολίτες ή μια κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα, δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες και δεν πιστεύει στις επενδύσεις;»

«Αυτοί που στοχοποιούσαν όσους δεν διαδήλωναν μέχρι σήμερα, στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν» ανέφερε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και τόνισε ότι η δημοκρατία δεν κινδυνεύει από πολίτες που διαδηλώνουν ειρηνικά χωρίς να είναι κατ' επάγγελμα διαδηλωτές, κινδυνεύουν από όσους χρησιμοποίησαν την οργή των πολιτών για τις πολιτικές τους καριέρες, οσους έκαναν το λαϊκισμό τέχνη και τη χυδαιότητα καθημερινή πρακτική.
 
Με αφορμή, μάλιστα, την ανάρτηση - που στη συνέχεια «κατέβηκε» - στο indymedia για κάλεσμα σε αντισυγκέντρωση ο Κυριάκος Μητσοτάκης ύψωσε ακόμα περισσότερο τους τόνους λέγοντας ότι «είναι προσωπικά υπεύθυνος ο Αλέξης Τσίπρας για την ασφάλεια των πολιτών που θα διαδηλωσουν».
 
«Όσο και αν ο Πολάκης είνα ο πιο ανίδεος που πέρασε ποτέ από τα υπουργικά έδρανα δεν θα πούμε ποτέ "καλα του έκαναν". Δεν θα επιτρέψουμε τα προβλήματα να λύνονται με γιαούρτια και κλωτσιές» συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης

Αναφορικά με την διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί για σήμερα συμπλήρωσε ότι «αρκουσε μια αναγγελία για διαδήλωση για να βγάλετε το πιο αυταρχικό πρόσωπο.  Σας προειδοποιήσαμε ότι θα θερίσετε τους ανέμους που σπείρατε. Η Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από ειρηνικές διαμαρτυρίες αλλά από όσους εκμεταλλεύτηκαν τον θυμό των πολιτών απροκάλυπτα και ανερυθρίαστα επένδυσαν στα ένστικτα των πολιτών , στα ένστικτα του θύμου και της αγανάκτησης. Η δημοκρατία κινδυνεύει από όσους επένδυσαν στην χυδαιότητα ως καθημερινή πρακτική και στα ψέματα».

 
Στη Βουλή επικρατεί ιδιότυπος κοινοβουλευτικός αυταρχισμός

Με αφορμή, δε, την τροπολογία των 85 σελίδων που κατέθεσε νύχτα η κυβέρνηση και η οποία τελικά αποσύρθηκε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «ιδιότυπο κοινοβουλευτικό αυταρχισμό» και κάλεσε τον Νίκο Βούτση να σταματήσει «την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά που υπονομεύει το κύρος της δημοκρατίας μας» σε συνέχεια της επιστολής που έστειλε την Τετάρτη και ακολούθησε έντονος διάλογος με τον προεδρεύοντα Γιώργο Βαρεμένο.

Μητσοτάκης: Είναι ντροπή για την κυβέρνηση και την Δημοκρατία. Κυρίε πρόεδρε σας καθιστώ προσωπικά υπεύθυνο.
Βαρεμένος: Δεν είναι κοινοβουλευτική Δημοκρατία. Τι είναι;
Κυριάκος: Με τη συμπεριφορά σας αποδεικνύετε ότι λέω. Μην με διακόπτετε. Απευθύνομαι στον πρόεδρο. Σταματήστε την κυβερνητική αυθαιρεσία και την διαδικασία που υπονομεύει το κύρος του κοινοβουλίου
 
Κλείσιμο
Κατ'  όνομα μόνο αναπτυξιακός ο νόμος 
 
Μιλώντας για τον αναπτυξιακο νόμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι μόνο κατ' όνομα μπορεί να φέρει αυτό το όνομα το νομοσχέδιο που συζητείται στη Βουλή. «Όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο εχθρικό στους επενδυτές δεν θα επιτευχθεί ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται» υπογράμμισε.
 
Εξήγησε, δε, ότι «η αγορά ζητά μειωμένη φορολογία ή σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαμηλές εισφορές, σταθερό τραπεζικό σύστημα. Δεν ζητά αναπτυξιακό σαν αυτό που φέρατε αλλά μεταρρυθμίσεις. Το δικαίωμα να επιχειρούν χωρίς εμπόδια από το κράτος και υπονομεύσεις από μια κομματική νομενκλατούρα που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς».
 
«Οι πολίτες θέλουν δικαιοσύνη και προστασία αλλα ξέρουν ότι δεν μπορείτε να τα προσφέρετε. Νιώθουν απογοητευμένοι και εξαπατημένοι και πρέπει να μάθετε να μην προκαλείται όταν διαμαρτύρονται. Δικαίωμα στις διαδηλώσεις δεν έχει μόνο ο ΣΥΡΙΘΖΑ αλλα όλοι οι πολίτες» ειπε σε άλλο σημείο για να προσθέσει «η πολιτική σας οδηγεί σε κλείσιμο των επιχειρήσεων και σε απόγνωση τη μεσαία τάξη. Η απογοήτευση των πολιτών θα μεγαλώσει και θα ξεπεράσει την δύναμη των κομμάτων. Γιατί τόσο χυδαία απαξίωση στις διαμαρτυρίες των πολιτών; Γιατί σήμερα αγανακτείτε που οι πολίτες χωρίς κομματική υποστήριξη εκφράζουν την δυσαρέσκειά τους στην κυβέρνηση; Αυτοί που στοχοποιουσαν όσους δεν διαδήλωναν παλιά σήμερα στοχοποιούν όσους διαδηλώνουν».

Μιλάτε για ανάπτυξη αλλά η κομματική σας νομενκλατούρα την υπονομεύει

Για την κατάσταση της οικονομίας και το νέο αφήγημα του Μεγάρου Μαξίμου περι ανάπτυξης είπε ότι «Όταν το οικονομικό περιβάλλον είναι τόσο εχθρικό στους επενδυτές δεν θα επιτευχθεί ανάπτυξη. Η ανάπτυξη δεν διατάσσεται. Τι ζητά η αγορά; Μειωμένη φορολογία ή σταθερό φορολογικό πλαίσιο. Χαμηλές εισφορές. Σταθερό τραπεζικό σύστημα για να αγοράζουν πρώτες ύλες. Να αποκατασταθεί η αξιοπιστία της Ελλάδας.  Δεν ζητούν αναπτυξιακό σαν αυτό που φέρατε αλλά μεταρρυθμίσεις. Το δικαίωμα να επιχειρούν χωρίς εμπόδια από το κράτος και υπονομεύσεις από μια κομματική νομενκλατούρα που τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς.  Δεν έχετε καταλάβει ότι ανάπτυξη επιτυγχάνεται από ορθό επιχειρηματικό περιβάλλον. Δεν το καταλάβατε γιατί εχθρεύεστε την επιχειρηματικότητα και δεν αντιλαμβάνεστε τον τρόπο που λειτουργεί η αγορά».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επέλεξε λάθος «μίγμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Πρόσθετοι φόροι που νομοθετήσατε με ενθουσιασμό αποτελούν εμμονή στην διατήρηση κρατικών δαπανών στα υφιστάμενα επίπεδα και εις βάρος των πολιτών που έχει εξαντληθεί η φοροδοτική τους ικανότητα. Αυξήθηκαν τα ληξιπρόθεσμα κατά 4 δις ευρώ το πρώτο 4μηνο του 2016 και εσείς αυξάνετε τους φόρους. Η φοροδιαφυγή οργιάζει και η επιπτώσεις στα έσοδα θα είναι ορατή πολύ σύντομα κάτι που προαναγγέλλει ο διοικητής ΤτΕ. Η ανάπτυξη θα επιτευχθεί μόνο με την επαναλειτουργία της πραγματικής οικονομίας και αποκατάσταση ρευστότητας».

«Ερχεστε σήμερα να μας πείτε ότι θα φέρετε ανάπτυξη την στιγμή που το νομοσχέδιο δίνει 430 εκατ. ευρώ τα επόμενα 5 χρόνια. Ο νόμος είναι πομφόλυγα ένα άδειο πουκάμισο και εσείς μας λέτε ότι με το νόμο θα δημιουργήσετε 16.000 θέσεις απασχόλησης τα επόμενα 5 χρόνια. Τα λέτε αυτά σε μια χώρα που έχει 1,2 εκατ. ανέργους. Έπρεπε να δημιουργούμε 120 χιλ θέσεις εργασίας το χρόνο αλλά εσείς έχετε πολύ χαμηλά τον πήχη» συνέχισε.

Αναφέρθηκε και στο θέμα της επένδυσης του Ελληνικού λέγοντας «Το Ελληνικό αποτελεί επένδυση που μπορεί να αλλάξει την εικόνα του παράκτιου μετώπου να φέρει έσοδα και θεσεις εργασίας. Αντί να αγκαλιαστεί – με επιμέρους επιφυλάξεις ενδεχομένως – πολεμήθηκε λυσσαλέα από τις δυνάμεις του λαϊκισμού. Ο κ. Τσίπρας ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έλεγε πως αν οι πολίτες θέλουν επένδυση στο Ελληνικό ας ψηφίσουν Σαμαρά. Τόση ήταν η υποκρισία του και τα στελέχη του μιλούσαν για σκάνδαλο. Ο δακρύβρεχτος Σπίρτζης τι έλεγε τότε; Οτι είναι δώρο η επένδυση καθώς  πωλείται  218% κάτω τις αξίας του και μιλούσε για μεγάλες πολιτικές ευθύνες. Γιατί δεν κάνετε σήμερα εξεταστική;»

«Οι δυνάμεις του λαϊκισμού μπλόκαραν κάθε προοπτική ανάπτυξης» είπε και πρόσθεσε «ο νόμος που έρχεται προς ψήφιση στην Βουλή δεν θα έχει επίπτωση στην ανάπτυξη γιατί έρχεται σε περιβάλλον φορολογικής εξόντωσης που εσείς δημιουργήσατε. Αν δεν διορθωθεί η κατάσταση δεν θα ξεπεράσουμε την κρίση. Οι έλληνες σαν το Σίσυφο  θα σπρώχνουν τον βράχο των δημοσιονομικών βαρών μόνο που η φοροδοτική τους ικανότητα θα εξαντληθεί παντελώς».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης