Στους «Παραιτηθείτε» στρέφει την προσοχή της η ΝΔ

Στους «Παραιτηθείτε» στρέφει την προσοχή της η ΝΔ

Θεωρούν ότι θα καθορίσει τις εξελίξεις της θερινής περιόδου - Ο γραμματέας της γαλάζιας Κ.Ο. Κώστας Τσιάρας και ο εκπρόσωπος Τύπου Γιώργος Κουμουτσάκος δίνουν στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη με θέμα τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κυβερνητικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς«Όλες οι πολιτικές δυνάμεις έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες»

Στους «Παραιτηθείτε» στρέφει την προσοχή της η ΝΔ
Μπορεί η Νέα Δημοκρατία
να μην συμμετέχει επισήμως ως κομματικός οργανισμός στα συλλαλητήρια που οργανώνει την Τετάρτη το κίνημα «Παραιτηθείτε», πλην, όμως, η προσοχή των ηγετικών στελεχών της είναι προσανατολισμένη στην επιτυχία του εγχειρήματος που από πολλούς θεωρείται ότι θα καθορίσει τις εξελίξεις της θερινής περιόδου.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει οποιαδήποτε ανάμειξη ή εμπλοκή. Είναι συνειδητή απόφασή μας που διατυπώθηκε από την πρώτη στιγμή», ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος. «Καθένας, ως πολίτης, κάνει αυτό που αισθάνεται και πιστεύει. Και οι πολιτικές δυνάμεις, όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έχουμε υποχρέωση να ακούμε τους πολίτες», συμπλήρωσε.

Κλείσιμο
Στις συσκέψεις που έγιναν στη Συγγρού μετά την επιστροφή του αρχηγού της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη
από τη Δρέσδη, όπου ταξίδεψε τις προηγούμενες ημέρες, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, επιβεβαιώθηκε η αρχική κατεύθυνση για συμμετοχή των φίλων και στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης με την ιδιότητα των πολιτών, όπως έχουν ζητήσει οι οργανωτές των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας.

Παράλληλα επισημάνθηκε ότι η στάση αυτή της ΝΔ, αλλά και γενικά η κινητικότητα γύρω από τα συλλαλητήρια που «σε πείσμα των προπαγανδιστών του Μαξίμου, δεν είναι κομματικά καπελωμένες»,  έχει προκαλέσει «αναταραχή στην κυβέρνηση», όπως, κατά την εκτίμηση που κάνουν, «μαρτυρά η "επιστράτευση" του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη προκειμένου να δοθεί συνέχεια στους αστήρικτους ισχυρισμούς του περί… αντισυνταγματικότητας των λαϊκών διαμαρτυριών».   

«Κάτω από το βάρος των αδιεξόδων και των μεγάλων προβλημάτων που οι ίδιοι δημιούργησαν, έκαναν σύμβουλό τους τον πανικό», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν ρωτήθηκε για νέες δηλώσεις Φίλη με τις οποίες εμφάνισε το κίνημα «Παραιτηθείτε» ως «το σχέδιο Β της ΝΔ». 

«Η αγωνία και ο πανικός προκαλούν υπερχειλίζουσα αυταρχικότητα και αντιδημοκρατικότητα», πρόσθεσε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος από κοινού με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Τσιάρα θα παραχωρήσουν το μεσημέρι της Τρίτης συνέντευξη Τύπου για να στηλιτεύσουν «τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα κυβερνητικού αυταρχισμού και αντιδημοκρατικής συμπεριφοράς».

Ανάμεσα σε πολλά που θα καταγγείλουν, στην αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζουν ότι οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας περί οριακής συνταγματικότητας συγκρούονται με τη συνταγματική νομιμότητα, όχι μια, αλλά δύο φορές:  

*Συγκρούονται, αφενός, με το άρθρο 5 του Συντάγματος που ορίζει ότι «καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή».

*Και συγκρούονται προπάντων με το άρθρο 11 του Συντάγματος που κατοχυρώνει το δικαίωμα του «συνέρχεσθαι», το δικαίωμα της συγκέντρωσης, της διαδήλωσης, της διαμαρτυρίας.
«Ποιοι μιλούν για οριακή συνταγματικότητα;», είναι το ερώτημα που θέτουν επιτελείς της Συγγρού. «Αυτοί που πρωταγωνιστούσαν στις καταλήψεις; Αυτοί που διακήρυσσαν ότι την προηγούμενη κυβέρνηση θα την έριχναν στους δρόμους;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης