Δεν παραιτούμαι, απαντά ο Φίλης στη ΝΔ

Κουμουτσάκος: Εφόσον ο υπ. Παιδείας δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει - Θεοδωράκης: Έχει θράσος, προσπαθεί να πείσει τον κόσμο να κάτσει στον καναπέ

Δεν παραιτούμαι, απαντά ο Φίλης στη ΝΔ
Στον αστερισμό της κίνησης «Παραιτηθείτε» κινείται η πολιτική ζωή της χώρας, λίγες ώρες αφού ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης
υποστήριξε ότι η διαδήλωση της 15ης Ιουνίου είναι ένα «κίνημα στα όρια της συνταγματικής ανοχής».

Οι δηλώσεις του κ. Φίλη προκάλεσαν πολιτικό σεισμό. Άλλωστε ο υπουργός Παιδείας δεν είναι τυχαίο πρόσωπο αφού έχει διατελέσει διευθυντής της «Αυγής», κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του
ΣΥΡΙΖΑ
Κλείσιμο
και στο «βαθύ» κομματικό μηχανισμό  θεωρείται μία από τις βασικές «δεξαμενές σκέψης» του ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγες ώρες αφού η
ΝΔ αξίωσε την άμεση παραίτηση του κ. Φίλη ο υπουργός Παιδείας απάντησε στο αίτημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να εγκαταλείψει τη θέση του. 

«Δεν είναι η πρώτη φορά που η ΝΔ ζητά την παραίτησή μου. Τώρα, που ο κ. Μητσοτάκης έχει αγκαλιάσει το ακροδεξιάς κατεύθυνσης κίνημα «Παραιτηθείτε» είναι φυσιολογικό να εντάσσει και τη δική μου παραίτηση  στο γενικότερο αίτημά του. Ούτε η κυβέρνηση ούτε εγώ προσωπικά σκοπεύουμε να προσφέρουμε αυτό το δώρο στον κ. Μητσοτάκη» σχολίασε ο κ. Φίλης.
   
Επιμένει η ΝΔ: Να παρέμβει ο πρωθυπουργός και να αποπέμψει τον κ. Φίλη
Η Νέα Δημοκρατία πάντως δεν αφήνει την υπόθεση ζητώντας δια του εκπροσώπου της Γιώργου Κουμουτσάκου την απομάκρυνση του Νίκου Φίλη.

«Η κυβέρνηση παραβιάζει η κυβέρνηση το Σύνταγμα με την κάθε της λέξη. Σκόπιμα δημιουργούν σοβαρό πρόβλημα δημοκρατίας. Τελευταίο κρούσμα οι δηλώσεις Φίλη -για την διαδήλωση στο Σύνταγμα με αίτημα να παραιτηθεί η κυβέρνηση-, που ξεπερνούν τα όρια της συνταγματικής ανοχής. Το Σύνταγμα κατοχυρώνει το δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται να διαδηλώνουν. Γι' αυτό το λόγο ζητήσαμε την παραίτησή του. Εφόσον ο κ. Φίλης δεν καταλαβαίνει το μεγάλο του ατόπημα οφείλει ο πρωθυπουργός να παρέμβει. Εκτός αν ο κ. Φίλης τον υποκαθιστά όπως έδειξε με την ανακοίνωσή του». 

Γι' αυτή καθ' αυτή τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα είπε ότι «η συγκέντρωση δεν πρέπει να καπελωθεί από κόμματα. Η ΝΔ δεν θα έχει οργανωμένη παρουσία με βουλευτές. Ωστόσο είναι δικαίωμα του κάθε πολίτη». Πάντως σημείωσε ότι τώρα υπάρχει ένας επιπλέον λόγος που είναι οι δηλώσεις του κ. Φίλη ότι η συγκέντρωση κινείται στα όρια της συνταγματικής ανοχής. 

Θεοδωράκης: Δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι' αυτά που ο ίδιος έκανε

Για «θρασος» έκανε λόγο σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπ. Παιδείας ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης τονίζοντας ότι «είναι οι ίδιοι άνθρωποι που είχαν καταλύσει στους δρόμους κάθε έννοια νόμου, οι οποίοι σήμερα αντιδρούν όταν κάποιοι διαδηλώνουν. Έλεος! Όλοι ξέρουμε, όλοι εδώ ήμασταν».

Όπως τόνισε ο επικεφαλής του Ποταμιού «το ελάχιστο που πρέπει να κάνει ένας άνθρωπος είναι να σκέφτεται ότι δεν μπορεί να κατηγορεί τους άλλους γι' αυτά που ο ίδιος, έκανε. Σημασία έχει να έχουν το γνώθι σαυτόν. Έχουν φτιάξει μια κουλτούρα "διαδηλώνουμε, τα σπάμε, συγκρουόμαστε" και τώρα προσπαθούν να πείσουν κάποιους να είναι στον καναπέ τους και να παρακολουθούν τις δικές τους πολιτικές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης