Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού

Για τη ΝΔ δεν τίθεται ζήτημα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας Εργασίας του κόμματός του

Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού
"Για εμάς δεν τίθεται θέμα κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού", δήλωσε κατηγορηματικά ο πρόεδρος της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης
, σε ομιλία του στο φόρουμ για την απασχόληση που διοργάνωσε ο τομέας Εργασίας του κόμματός του. Ταυτόχρονα κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για αθέτηση υποσχέσεων και αδιέξοδο πολιτική και παράλληλα ανέπτυξε τις βασικές γραμμές της πολιτικής του για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε το αίτημα για εκλογές εξηγώντας ότι το κόστος παραμονής της κυβέρνησης στην εξουσία είναι μεγαλύτερο από το κόστος απομάκρυνσής της: «Γι’αυτό η ΝΔ θα ζητά εκλογές. Για να απαλλαγούμε μια ώρα αρχύτερα από αυτή την προβληματική κυβέρνηση». Διαβεβαίωσε δε ότι μέχρι να έρθει η ΝΔ στην κυβέρνηση θα αξιοποιήσει το χρόνο για να επεξεργαστεί το κυβερνητικό της πρόγραμμα με διαρκή επικαιροποίησή του ώστε να το εφαρμόσει άμεσα.
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στο ασφαλιστικό ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε ότι "αν δεν αλλάξει η σχέση των εργαζομένων προς τους συνταξιούχους δεν πρόκειται το ασφαλιστικό να γίνει βιώσιμο".

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «παρά τα προκλητικά της ψέματα βιώνουμε ήδη τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού. Η κυβέρνηση γέμισε με υποσχέσεις τη νέα γενιά και με ψέματα τη μεσαία τάξη».

Μίλησε για τις νέες, από χθες, περικοπές στις επικουρικές συντάξεις που φτάνουν και το 40% και υπενθύμισε τις παλαιότερες "δεσμεύσεις" της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξει περικοπή.

Αναφέρθηκε στο πολιτικό του σχέδιο λέγοντας ότι "στη δική μας πολιτική πρόταση δεν θα κυριαρχούν μονοδιάστατες επιδοματικές πολιτικές του παρελθόντος" και σημείωσε ότι η ανεργία των νέων σχετίζεται με το εθνικό σχέδιο μαθητείας και επαγγελματικής κατάρτισης", τομέα που υποβαθμίζει η κυβέρνηση.

Υπογράμμισε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας θα είναι πρώτη προτεραιότητα για τη ΝΔ. την συνέδεσε με την ανάπτυξη της οικονομίας και για την ανάγκη μία κυβέρνηση φιλική προς την επιχειρηματικότητα, καθώς οι δουλειές θα δημιουργηθούν μόνο από τον ιδιωτικό τομέα.

"Όλα αυτά είναι αντίθετα στο DNA της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η ανάπτυξη δεν έρχεται με ευχολόγια, δεν διατάσσεται, απαιτεί προσέλκυση επενδύσεων, σταθερό φορολογικό περιβάλλον, στήριξη της επιχειρηματικότητας και μεταρρυθμιστικό πνεύμα"  ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε την πρότασή του την οποία, όπως είπε, κωδικοποίησε στην Βουλή όταν μίλησε για την πρόταση 2+4%, 4% ανάπτυξη και 2% πρωτογενές πλεόνασμα, προσέλκυση επενδύσεων στο 20% του ΑΕΠ σε πέντε χρόνια και δημιουργία 120.000 νέων θέσεων εργασίας ετησίως".  Σημείωσε ότι ότι αυτοί οι στόχοι είναι μεν φιλόδοξοι, αλλά μόνο έτσι «θα σπάσουμε τον κύκλο της στασιμοχρεοκοπίας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μας έχει καταδικάσει».


Σχετικά με τη συζήτηση που έχει ανοίξει για τον 13οκαι 14ο μισθό στον ιδιωτικό τομέα επανέλαβε με έμφαση ότι για τη ΝΔ δεν τίθεται κανένα θέμα κατάργησής τους.

«Το ζήτημα αυτό απλά δεν υφίσταται», τόνισε αλλά  δήλωσε απολύτως σύμφωνος στην ανάγκη εκσυγχρονισμού και αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου που διέπει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης