Λευκός Οίκος: Έπαινοι για δεύτερη ημέρα στον Τσίπρα

Λευκός Οίκος: Έπαινοι για δεύτερη ημέρα στον Τσίπρα

Αυτή την φορά γιατι απομάκρυνε τους ακραίους και πλέον διαθέτει πειθαρχημένη πλειοψηφία υπέρ των μεταρρυθμίσεων

Λευκός Οίκος: Έπαινοι για δεύτερη ημέρα στον Τσίπρα
Επαίνους για τον Αλέξη Τσίπρα
και τη «στροφή» υπέρ των μεταρρυθμίσεων που έχει κάνει επιφύλαξαν για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα αμερικανοί αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου.

Λίγες ώρες
μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Λευκού Οίκου Τζος Έρνεστ ο οποίος μετέφερε τους επαίνους του Μπαράκ Ομπάμα για τον ηγέτη της Ελλάδας
Κλείσιμο
επειδή εφάρμοσε πολιτικές που δεν ήταν δημοφιλείς πολιτικα, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού.

Μιλωντας σε ελληνοαμερικανούς κυπριακής καταγωγής, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα
mignatiou.com, οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δήλωσαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας απομάκρυνε τους ακραίους από την κυβέρνησή του, και τώρα -όπως τονίστηκε- η Ελλάδα έχει μία ισχυρή, οριακή αλλά πειθαρχημένη πλειοψηφία η οποία είναι υπέρ των μεταρρυθμίσεων και της Ευρώπης. 

Όπως είπαν ο Έλληνας πρωθυπουργός πραγματοποίησε πολύ δύσκολες μεταρρυθμίσεις, κάνοντας ειδική αναφορά στο ασφαλιστικό και την φορολογία. 

Αναφερόμενοι στη συμφωνία του Eurogroup οι αξιωματούχοι την χαρακτήρισαν μεταβατική. Την χαρακτήρισαν μία υπόσχεση για το μέλλον υπό τον όρο, όπως ειπώθηκε, ότι θα συνεχισθούν οι μεταρρυθμίσεις. Τουλάχιστον, τόνισαν, οδεύουν τα πράγματα, σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, προς τη σωστή κατεύθυνση. 

Οι αξιωματούχοι υπογράμμισαν, επίσης, ότι η κυβέρνηση Ομπάμα ζητά ελάφρυνση του ελληνικού χρέους από τους Ευρωπαίους, καθώς μόνο με τον τρόπο αυτό η Ελλάδα δεν θα οδεύει από κρίση σε κρίση. 

Σύμβουλος του Λευκού Οίκου, αρμόδιος για οικονομικές υποθέσεις, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ περιμένουν περισσότερα από τους Ευρωπαίους για την ελάφρυνση του χρέους. Εξήγησε ότι παρατηρήθηκαν διαφορετικές προσεγγίσεις για τον τρόπο της ελάφρυνσης και πρόσθεσε «ότι το Ταμείο ξεκαθάρισε ότι για να λάβει μέρος  χρηματοδοτικά στο Ελληνικό Πρόγραμμα πρέπει να υπάρξει πραγματική ελάφρυνση. Σύμφωνα με τον εν λόγω σύμβουλο του Προέδρου Ομπάμα, το ΔΝΤ αναμένεται το φθινόπωρο να κάνει την ανάλυση του για να διασφαλίσει ότι η ελληνική οικονομία θα εισέλθει σε βιώσιμο μονοπάτι. Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου αποκάλυψε, τέλος, ότι ο ίδιος και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι βρίσκονται συνεχώς σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης