«Επίτευγμα» τώρα για τον Τσίπρα η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας!

«Επίτευγμα» τώρα για τον Τσίπρα η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας!

Κι άλλο «μαχαίρι» στον κατώτατο μισθό συμφώνησαν Τσίπρας και ΔΝΤ - Ολόκληρο το κείμενο με τις προτάσεις

«Επίτευγμα» τώρα για τον Τσίπρα η μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας!
Σοκ προκαλεί η συμφωνία που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με το ΔΝΤ για τη μείωση του ετήσιου εργατικού κόστους παρά τις... φιλότιμες προσπάθεις της κυβέρνησης να πείσει ότι θα υπερασπιστεί, όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών, τα εργασιακά.

Στο συμφωνημένο κείμενο, στο οποίο η «πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση αποδέχεται τον χαρακτηρισμό επίτευγμα» για τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας, οι αναφορές είναι ξεκάθαρες:

«Ενισχύοντας την παραγωγικότητα και την ανάπτυξη
Κλείσιμο
. Μετά από έξι χρόνια ύφεσης, η επανεκκίνηση της ανάπτυξης με βιώσιμο τρόπο αποτελεί σημαντική πολιτική αναγκαιότητα. Τα προηγούμενα προγράμματα εισήγαγαν σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών, αλλά απέτυχαν να δημιουργήσουν την επαρκή 'κρίσιμη μάζα' των αλλαγών για την επανεκκίνηση της ανάπτυξης.
Οι προσπάθειές μας θα έχουν ως στόχο την συμπλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την ενίσχυση της εφαρμογής:

Αγορά Εργασίας. Οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας που εισήχθησαν με τα προηγούμενα προγράμματα - συμπεριλαμβανομένων - των συλλογικών διαπραγματεύσεων και του κατώτατου μισθού, υπήρξαν πολύ σημαντικές για την μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας και την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας. Θα προασπίσουμε αυτά τα επιτεύγματα και θα τα ενισχύσουμε νομοθετώντας, ως προαπαιτούμενη ενέργεια - prior action - περαιτέρω μεταρρυθμίσεις για να εναρμονίσουμε τις ομαδικές απολύσεις και τη συνδικαλιστική νομοθεσία με τις βέλτιστες πρακτικές στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ως το τέλος του Δεκεμβρίου 2016 θα εισαγάγουμε ένα απλοποιημένο και εξορθολογισμένο κώδικα εργατικής νομοθεσίας για να αντιμετωπίσουμε τις 'ασυνέπειες' της εγχώριας νομοθεσίας και να ευθυγραμμίσουμε την εργατική νομοθεσία με τις βέλτιστες πρακτικές διεθνώς».

Όσο για το πώς θα γίνει η εναρμόνιση αυτό μένει στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο να το αποσαφηνίσει μετά τις διαπρύσιες δηλώσεις του ότι δεν θα υπάρξει μείωση του 13ου και του 14ου μισθού.

Το απόσπασμα από το κείμενο που υπέγραψε η κυβέρνηση με το ΔΝΤ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης