Εισηγήσεις για θετική ψήφο στον αναπτυξιακό νόμο στη ΝΔ

Εισηγήσεις για θετική ψήφο στον αναπτυξιακό νόμο στη ΝΔ

Αν και δύσκολα θα υπάρξει σχετική απόφαση τώρα που η κυβέρνηση επιδιώκει «αναπτυξιακό success story»

Εισηγήσεις για θετική ψήφο στον αναπτυξιακό νόμο στη ΝΔ
Σε εισηγήσεις υπερψήφισης του νέου αναπτυξιακού νόμου προχωρούν εδώ και τρεις ημέρες προς την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας
στελέχη και βουλευτές της, θέλοντας να αποτυπώσουν ένα θετικό αφήγημα και μια εικόνα πολιτικής συναίνεσης, σε αντίθεση με το αίτημα για εκλογές εδώ και τώρα. Πρόκειται για ομάδα τουλάχιστον πέντε βουλευτών οι οποίοι θεωρούν πως η ΝΔ δεν θα πρέπει να φαίνεται ως ένα ακόμα κόμμα αντίδρασης και καταγγελίας αλλά να υπάρξει και μια λογική στήριξης θετικών πολιτικών. 

Πάντως πληροφορίες μας αναφέρουν πως μια τέτοια προοπτική είναι δύσκολη καθώς και ο νέος αναπτυξιακός παρουσιάζει στρεβλώσεις σε σειρά ζητημάτων, εξαιρεί μεγάλους κλάδους της οικονομίας ενώ διαφαίνονται και μεγάλες αργοπορίες ως προς την παροχή ρευστότητας και ελαφρύνσεων. Παράλληλα ο
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κλείσιμο
δεν φαίνεται να έχει πειστεί πως η στήριξη σε έναν αναπτυξιακό που εν τη γενέσει του δείχνει δυσλειτουργικός θα βοηθήσει, ιδιαίτερα τώρα που κυβερνητικό αφήγημα και πρόταγμα είναι η "αλλαγή σελίδας" και η επόμενη "αναπτυξιακή ημέρα". 

Ήδη εχθές, κινούμενος στο παραπάνω πνεύμα, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ξεκαθαρίζει πως καμία από τις προτάσεις των Επιμελητήριων δεν έγιναν δεκτές ενώ ενστάσεις υπάρχουν και για την στήριξη που θα υπάρξει απέναντι σε επιχειρήσεις που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης όμως τα δεδομένα τους - λόγω και των capital controls - δεν είναι τα καλύτερα αυτή τη στιγμή. 'Ενισχύονται μόνο οι 100% υγιείς επιχειρήσεις κι όχι εκείνες που έχουν ανάγκη κεφαλαίων" κατηγορούν φορείς της επιχειρηματικότητας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης