Ντίξον: Οι Τζόνσον και Γκοβ εξαπατούν τους Βρετανούς όπως ο Τσίπρας τους Έλληνες

Ντίξον: Οι Τζόνσον και Γκοβ εξαπατούν τους Βρετανούς όπως ο Τσίπρας τους Έλληνες

Οι υπέρμαχοι του Brexit υπόσχονται πολλά που δεν μπορούν να τηρήσουν, όπως συνέβη και στην Ελλάδα

Ντίξον: Οι Τζόνσον και Γκοβ εξαπατούν τους Βρετανούς όπως ο Τσίπρας τους Έλληνες
Τις υπερφίαλες υποσχέσεις και δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα και του Γιάννη Βαρουφάκη έφερε ως παράδειγμα ο Βρετανός σχολιογράφος, Χιούγκο Ντίξον, γράφοντας πως οι Μπόρις Τζόνσον και Μάικλ Γκοβ, που υποστηρίζουν το Brexit, εξαπατούν το λαό της Βρετανίας όπως ακριβώς έκαναν και οι Αλέξης Τσίπρας, Γιάννης Βαρουφάκης με τους Έλληνες.

«Ο
Τσίπρας εξαπάτησε τους Ελληνες ψηφοφόρους, λέγοντας ότι η χώρα θα βγει από τη λιτότητα και θα μειώσει το χρέος της μόνο αν εκλεγεί. Είπε ότι η Γερμανία, και άλλοι, θα κάνουν ό,τι ήθελε η Αθήνα, επειδή ολόκληρη η ευρωζώνη θα καταστραφεί αν καταρρεύσει η Ελλάδα, αναφέρει αρχικά και συνεχίζει: «Η Γερμανία και οι άλλοι είχαν πάρει ήδη μέτρα για να διασφαλίσουν ότι το ευρώ θα αντέξει μία ελληνική έξοδο. Ενώ ο Βαρουφάκης έπαιζε σκληρή μπάλα, κάποιοι πολιτικοί της ευρωζώνης σκέφτηκαν μάλιστα ότι ένα Grexit θα ήταν καλή ιδέα. Η στάση τους ήταν: Ανατινάξτε τους εαυτούς σας αν πραγματικά πρέπει».

Κλείσιμο
«Ο Τσίπρας τελικά έκανε αναστροφή, οπισθοχώρησε και ο Βαρουφάκης παραιτήθηκε, αλλά μόνο αφότου η Ελλάδα κοιτούσε την άβυσσο», γράφει ο σχολιογράφος και προσθέτει: «Τώρα κοιτάξτε τους υπέρμαχους του Brexit. Είπαν στους ψηφοφόρους ότι θα εξασφαλίσουν μία καλή εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
αν φύγουμε από αυτή. Λένε ότι η Γερμανία θα θέλει απελπισμένα να συνεχίσει να μας πουλά BMW, οπότε θα μας δώσει ό,τι θέλουμε. Ο Γκοβ πρότεινε μάλιστα μία βερσιόν της τακτικής του Βαρουφάκη, γράφοντας στους Times υπέρ του εκβιασμού της ΕΕ μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε». 

«Βέβαια, η Βρετανία δεν είναι τόσο απελπισμένη όσο η Ελλάδα. Αλλά δεν υπάρχουν πολλά στα οποία μπορούμε να ασκήσουμε βέτο γιατί οι περισσότερες αποφάσεις λαμβάνονται με πλειοψηφία. Θα πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να πληρώνουμε για τον προϋπολογισμό της ΕΕ, διαφορετικά οι υπόλοιπες χώρες μπορούν να αναστείλουν το δικαίωμα ψήφου μας. Σε τέτοιες περιστάσεις, ο Τζόνσον- ή όποιος άλλος είναι πρωθυπουργός- θα κάνει μία γρήγορη αναστροφή. Αλλά θα είναι αδύνατο να το εξηγήσει στους ψηφοφόρους που τους υποσχέθηκε ότι θα φύγουμε από την ΕΕ. Αντί για αυτό, πιθανόν θα εμπλακεί στη μητέρα των μαχών όλων των διαζυγίων. Και αυτό θα πλήξει την οικονομία μας και την επιρροή μας για χρόνια», γράφει ο Χιούγκο Ντίξον.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης