Με Βούτση και Παρασκευόπουλο συναντήθηκε η Μάγδα Φύσσα

Με Βούτση και Παρασκευόπουλο συναντήθηκε η Μάγδα Φύσσα

Ο πρόεδρος της Βουλής και ο υπουργός Δικαιοσύνης έδωσαν εξηγήσεις στη μητέρα του δολοφονηθέντος Παύλου Φύσσα για την καθυστέρηση της διεξαγωγής της δίκης Χρυσής Αυγής - Ο υπουργός υποσχέθηκε επιτάχυνση της διαδικασίας

Με Βούτση και Παρασκευόπουλο συναντήθηκε η Μάγδα Φύσσα
Γενικές υποσχέσεις για κινητοποίηση των διαδικασιών ώστε να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής έδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος μετά από καθυστέρηση αρκετών μηνών κατά τους οποίους η πολιτική αγωγή ζητούσε την μεταφορά της δίκης σε άλλο χώρο.

Για την ανταπόκριση του υπουργού ωστόσο, έπρεπε να υπάρξει η σπαρακτική έκκληση της κυρίας Μάγδας Φύσσα που ζήτησε συνάντηση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό. Αντι του πρωθυπουργού που είχε φορτωμένο πρόγραμμα, η συνάντηση έγινε με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση παρουσία του κ. Παρασκευόπουλου.

Αμέσως μετά ο κ. Παρασκευόπουλος είπε ότι «απηύθυνα έγγραφο προς τον πρόεδρο του συμβουλίου Διοίκησης του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών να εκτιμήσει την κατάσταση και την δυσκολία προόδου της δίκης και στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς του, εφόσον διαπιστώνει την δυσκολία, να μου απευθύνει σχετικό έγγραφο» τόνισε δε ότι «Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου επικοινώνησε τηλεφωνικά και τον διαβεβαίωσε ότι το έγγραφο θα έρθει τάχιστα».

Στο ερώτημα γιατί δεν είχε στείλει νωρίτερα την επιστολή είπε ότι «ίσως η όποια κίνηση να ήταν πρώιμη» ενώ υπογράμμισε ότι «Αν ο υπουργός έσπευδε να προσδιορίσει χρόνο ή τόπο της δίκης θα επενέβαινε με τρόπο που δεν επιτρέπει ο νόμος στο έργο της Δικαιοσύνης. Αυτό είναι ανεπίτρεπτο ακόμη και συνταγματικά και θα μπορούσε να δημιουργήσει δικονομική εμπλοκή και στη συγκεκριμένη δίκη».

Αναφορικά δε με το τι θα πράξει εφόσον η διοίκηση του τριμελούς εφετείου ζητήσει την συνδρομή του υπουργείου είπε ότι «θα ορίσω χώρο διεξαγωγής μετά από συνεννόηση με τους παράγοντες του δικαστηρίου… οι επιλογές είναι είτε στον Κορυδαλλό (σ.σ. στον χώρο που ήδη διεξάγεται η δίκη) είτε στην αίθουσα τελετών του Εφετείου».
Κλείσιμο
 
Από την πλευρά του ο κ. Βούτσης εξήγησε ότι η συνάντηση έγινε μετά την ανταπόκριση του πρωθυπουργού στην έκκληση της κυρίας Φύσσα επισημαίνοντας παράλληλα ότι «το ζήτημα είναι κρίσιμο για την Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης