Συνεδρίαση υπουργικού: Τελευταία προειδοποίηση Τσίπρα για την αξιολόγηση των υπουργών

Συνεδρίαση υπουργικού: Τελευταία προειδοποίηση Τσίπρα για την αξιολόγηση των υπουργών

Ο πρωθυπουργός θέλει να περιγράψει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική

Συνεδρίαση υπουργικού: Τελευταία προειδοποίηση Τσίπρα για την αξιολόγηση των υπουργών
Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος από τους δανειστές -με την επικείμενη ψήφιση και των τελευταίων συμπληρωματικών προαπαιτούμενων- ανοίγει το δρόμο και για την τελική… αξιολόγηση των υπουργών από τον πρωθυπουργό.

Ο
Αλέξης Τσίπρας συγκαλεί σήμερα το υπουργικό συμβούλιο (στις 15:00 στη Βουλή) προκειμένου να γίνει ένας προγραμματισμός του κυβερνητικού έργου για τους αμέσως επόμενους λόγους μήνες, ώστε στο τέλος αυτού του διαστήματος και με βάση τα αποτελέσματα σε κάθε τομέα να κριθεί και η τύχη ενός εκάστου μέλους του κυβερνητικού σχήματος: Το ποιοι θα παραμείνουν στις θέσεις τους, ποιοι θα αναβαθμιστούν, ποιοι θα μετακινηθούν και ποιοι θα βρεθούν εκτός, θα κριθεί από την απόδοσή τους στο επόμενο τρίμηνο, αφού ο ανασχηματισμός φαίνεται να τοποθετείται στις αρχές του Σεπτεμβρίου.

Για το λόγο αυτό θα ζητήσει και θα προτρέψει τους υπουργούς του να δώσουν πολύ γρήγορα δείγματα γραφής.

Στόχος του πρωθυπουργού είναι με τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου να σηματοδοτηθεί μία νέα αρχή, μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης και να τεθούν οι προτεραιότητες της κυβέρνησης, καθώς στη σειρά βρίσκονται περί τα δέκα νομοσχέδια, που αναμένεται να προωθηθούν στη
Κλείσιμο
Βουλή σύντομα.

Ο κ. Τσίπρας θέλει να περιγράψει τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την κοινωνική πολιτική, αλλά και να ανακοινώσει πολιτικές πρωτοβουλίες για μείζονα θέματα, όπως η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου.

Αναμένεται δε να κάνει μία αποτίμηση όλης της πορείας των τελευταίων μηνών και να αναδείξει τα θετικά που θεωρεί ότι πέτυχε η διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Θα αναφερθεί κυρίως στις δυνατότητες που έχει πλέον η ελληνική οικονομία, μέσα σε συνθήκες σταθερότητας και ομαλότητας, ενώ θα επιμείνει στην κοινωνική διάσταση της πολιτικής του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης