ΝΔ: Γιατί ο Κυριάκος προτίμησε να πάει στο Ελληνικό και όχι στη Βουλή

ΝΔ: Γιατί ο Κυριάκος προτίμησε να πάει στο Ελληνικό και όχι στη Βουλή

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη Βουλή «για να μη νομιμοποιήσουν την παρωδία με την καθολική απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικών και συγγενών τους σε οποιαδήποτε εταιρία με έδρα εκτός των ελληνικών συνόρων»

ΝΔ: Γιατί ο Κυριάκος προτίμησε να πάει στο Ελληνικό και όχι στη Βουλή
Τις βασικές αρχές του Εθνικού Σχεδίου του κόμματός του για το προσφυγικό
– μεταναστευτικό παρουσιάζει το βράδυ από το βήμα του Συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας στη Σάμο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Κυριάκος Μητσοτάκης, αφήνοντας πίσω τις ισχυρές εντυπώσεις κατά της κυβέρνησης που προκλήθηκαν από τις παλινωδίες με τη «ρύθμιση – πλυντήριο» για τις
off shore των πολιτικών.
Κλείσιμο

Ο πρόεδρος της
ΝΔ «επέλεξε συνειδητά», όπως λένε συνεργάτες του, «να μην εμπλακούν ο ίδιος και τα κοινοβουλευτικά στελέχη του κόμματος στην αντιπαράθεση – σόου που ήθελε να στήσει η κυβέρνηση, επιχειρώντας να απαλύνει τις βαθιές πληγές που άνοιξε στο κυβερνητικό σώμα η σκανδαλώδης τροπολογία». 

Έτσι εξηγούν από τη Συγγρού το γεγονός ότι οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη Βουλή «για να μη νομιμοποιήσουν την παρωδία με την καθολική απαγόρευση της συμμετοχής πολιτικών και συγγενών τους σε οποιαδήποτε εταιρία με έδρα εκτός των ελληνικών συνόρων». Ενώ και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης προτίμησε να βρεθεί στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό, όπου φιλοξενούνται υπό άθλιες συνθήκες πάνω από 3.000 πρόσφυγες και μετανάστες.    



Συνοδευόμενος από τον συντονιστή Μεταναστευτικής Πολιτικής Βασίλη Κικίλια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συναντήθηκε με τους δημάρχους Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη, Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου, Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννη Κωνσταντάτο και Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη και ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον συγκεκριμένο χώρο.

Σε δηλώσεις του, αφού διαπίστωσε την άθλια κατάσταση που επικρατεί, έκανε λόγο «μια νέα Ειδομένη στο κέντρο της Αθήνας» και επισημαίνοντας την «κυβερνητική κωλυσιεργία που κάνει τα πράγματα κάθε μέρα χειρότερα», κάλεσε τον αρμό αρμόδιο υπουργό «να κινηθεί τάχιστα έτσι ώστε να εκκενωθεί ο χώρος αυτός». Όπως είπε χαρακτηριστικά, «είναι μια κατάσταση η οποία δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ».
Επικήδειος στο δήθεν ηθικό πλεονέκτημα


Σε ό,τι αφορά την υπόθεση «offshore ΣΥΡΙΖΑ» που κυριάρχησε στην επικαιρότητα των τελευταίων ημερών, στη Συγγρού υποστηρίζουν ότι η «αντισυνταγματική» και «αντι-ενωσιακή» τροπολογία που ψηφίστηκε, με απούσα τη ΝΔ, οδηγεί στην  «απόλυτη απογύμνωση του ηθικού πλεονεκτήματος της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ».

«Η Νέα Δημοκρατία αποχώρησε από το θέατρο σκιών της Κυβέρνησης για να μη συμμετέχει στο πρωτοφανές αυτό πλυντήριο της παρέας του Μαξίμου», αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της Συγγρού, ενώ το γραφείο Τύπου του κόμματος σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, ο οποίος επιτέθηκε με βαριές εκφράσεις κατά του κ. Μητσοτάκη, σχολίασε: «Ο κ. Τσίπρας εκφώνησε σήμερα τον επικήδειο του δήθεν ηθικού πλεονεκτήματος του ΣΥΡΙΖΑ, που απεβίωσε με την διάταξη - πλυντήριο στην υπόθεση “offshore ΣΥΡΙΖΑ”».

Σύμφωνα με τη ΝΔ, «δόλια έφεραν και συνειδητά ψήφισαν διάταξη που επέτρεπε σε υπουργούς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε να συμμετέχουν σε offshore εταιρείες, είτε να αθωωθούν οριστικά για τυχόν παράνομη συμμετοχή τους». Και «ώρα, κάτω από την γενική κατακραυγή, προσπαθούν να δραπετεύσουν, ψηφίζοντας σήμερα το ακραία αντίθετο από εκείνο που είχαν ψηφίσει πριν από λίγες μόνο μέρες. Ψηφίζοντας μια τροπολογία καταφανώς αντισυνταγματική και πρακτικώς ανεφάρμοστη». 

Κατά τους γαλάζιους επιτελείς, «το ερώτημα είναι ένα: Πότε είχαν δίκιο; Τότε ή τώρα;». Και όπως συμπληρώνουν, «μία είναι η αλήθεια: Πιάστηκαν με την offshore… στην πλάτη. Είναι έκθετοι. Τους έχουν πια καταλάβει όλοι. Η φάρσα της εξαπάτησης τελείωσε». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης