Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός

Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός

Ο Μανουέλ Βαλς αναμένεται να συζητήσει διεξοδικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα

Στην Αθήνα αύριο ο Γάλλος πρωθυπουργός
Επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα θα πραγματοποιήσει αύριο, Πέμπτη, και την Παρασκευή, ο Γάλλος πρωθυπουργός, Μανουέλ Βαλς συνοδευόμενος από τον υπουργό Οικονομικών Μισέλ Σαπέν και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Χαρλέμ Ντεζίρ.

Η επίσκεψη αποτελεί στήριξη για την Ελλάδα λίγο μετά την αξιολόγηση και ευκαιρία για την επαναχάραξη του «οδικού χάρτη» των διμερών σχέσεων.

«Η επίσκεψη, η οποία πραγματοποιείται μόνο λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να θέσει στη διάθεση της Ελλάδας μια νέα δόση χρηματοδοτικής συνδρομής, θα αποτελέσει ευκαιρία κατάδειξης για άλλη μια φορά της στήριξης που παρέχει η Γαλλία στις ελληνικές μεταρρυθμίσεις και στη σταθεροποίηση της θέσης της χώρας στην ευρωζώνη» αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η πρεσβεία της Γαλλίας στην Αθήνα.

Οι συζητήσεις θα αποτελέσουν επίσης την «ευκαιρία χάραξης νέων προοπτικών στις διμερείς σχέσεις μεταξύ Γαλλίας και Ελλάδος», ενώ οι δύο πρωθυπουργοί θα υπογράψουν έναν «οδικό χάρτη» με τη λειτουργική απεικόνιση της στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο κρατών.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός αναμένεται να συζητήσει διεξοδικά το μεταναστευτικό και προσφυγικό θέμα, καθώς και τη βοήθεια που μπορεί να προσφέρει η Γαλλία, ώστε η Ελλάδα να αντιμετωπίσει την πρόκληση της υποδοχής μεγάλου αριθμού προσφύγων στην επικράτειά της.
Κλείσιμο

Ο Μανουέλ Βαλς θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και θα έχει την ευκαιρία  συζητήσεων με τον Αλέξη Τσίπρα. 
Οπως ανακοινώθηκε από το μέγαρο Μαξίμου οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνάντηση στις 11 το πρωί και για μισή ώρα. Θα ακολουθήσουν οι διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών και στη 1 το μεσημέρι αναμένται να υπογραφεί ο νέος «οδικός χάρτης» των διμερών σχέσεων. 
Οι δύο πρωθυπουργοί θα κάνουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους αμέσως μετά, στο Μέγαρο Μαξίμου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης