Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ): Οι πρόσφυγες έχουν χρήματα - Έλυσαν προβλήματα στην τοπική οικονομία

Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ): Οι πρόσφυγες έχουν χρήματα - Έλυσαν προβλήματα στην τοπική οικονομία

Στη γραμμή Μάρδα για αναζήτηση προσφύγων-επενδυτών και η βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος - «Με αφορμή τους πρόσφυγες να δούμε και την τοπική οικονομία καθώς υπάρχουν χρήματα από τη μεριά τους» δήλωσε

Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ): Οι πρόσφυγες έχουν χρήματα - Έλυσαν προβλήματα στην τοπική οικονομία
Στη γραμμή του Δημήτρη Μάρδα, φαίνεται ότι κινείται η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μαρία Θελερίτη, η οποία θύμισε την περίφημη δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών περί προσφύγων-επενδυτών. 

Μιλώντας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση, η κυρία Θελερίτη ισχυρίστηκε ότι οι πρόσφυγες έχουν χρήματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, γι΄ αυτό και σχεδιάζεται η κατανομή τους σε όλες τις περιοχής της χώρας. 

«Θα υπάρχει και οικονομικά όφελος μέσα από αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή με αφορμή τους πρόσφυγες να δούμε και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων, να δούμε και την τοπική οικονομία καθώς υπάρχουν χρήματα από τη μεριά τους. Ξέρετε και εκεί που υπήρχε έλυσαν αρκετά προβλήματα λόγω της κρίσης στην τοπική οικονομία. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε πώς μπορεί να γίνει και αυτό, ώστε να φιλοξενήσουν όλες οι περιοχές της Ελλάδος και να μην είναι συσσωρευμένοι σε ένα σημείο. Αυτή η πρόταση συζητείται. Η συζήτηση έχει ανοίξει και με τον Περιφερειάρχη και με τους δημάρχους για να υπάρξει μια βέλτιστη λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Θελερίτη. 
Κλείσιμο



Δύο μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο, ήταν ο κ. Μάρδας που είχε κάνει λόγο για μετανάστες με οικονομική επιφάνεια που θα μπορούσαν να επενδύσουν στην Ελλάδα και να λάβουν άδεια παραμονής. «Αν υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» είχε πει ο υφυπουργός Εξωτερικών, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στην αντιπολίτευση. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης