Κουρουμπλής: Ευρωπαϊκή οδηγία η διάταξη για τις offshore

Κουρουμπλής: Ευρωπαϊκή οδηγία η διάταξη για τις offshore

Μια... νέα προσέγγιση από τον υπουργό Εσωτερικών για το θέμα που έχει ξασηκώσει θύελλα στον πολιτικό κόσμο της χώρας

 Κουρουμπλής: Ευρωπαϊκή οδηγία η διάταξη για τις offshore
Ως Ευρωπαϊκή οδηγία εμφάνισε σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ FM την σκανδαλώση διάταξη για τις offshore o υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε μια προσπάθεια να δώσει μια άλλη διάσταση στο θέμα που έχει ξεσηκώσει θύελλα στον πολιτικό κόσμο της χώρας.
Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής είπε πως η διάταξη δεν έχει καμία αναδρομική ισχύ και πρόσθεσε πως αν βρείτε ανθρώπους, που είναι πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όποιου βαθμού να έχουν offshore εταιρεία, τότε θα πείτε αυτά που λέγαμε και εμείς για αυτούς.

Το θέμα ξέσπασε μετά την αποκάλυψη πως με μια σκανδαλώδη και ιδιαίτερα προκλητική διάταξη που  ψηφίστηκε στο πολυνομοσχέδιο των 7.500 σελίδων, υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς, δήμαρχοι και κρατικοί αξιωματούχοι μπορούν εφεξής να κατέχουν ή να μετέχουν σε offshore εταιρείες, αρκεί οι χώρες στις οποίες είναι εγκατεστημένες να είναι «φορολογικά συνεργάσιμες».

Αυτό προκύπτει από την απροειδοποίητη και χωρίς συζήτηση τροποποίηση του νόμου του 2003, που προέβλεπε γενική απαγόρευση και ποινές φυλάκισης, χρηματικά πρόστιμα και έκπτωση από δημόσια αξιώματα, η οποία ψηφίστηκε και από την περασμένη Κυριακή είναι νόμος του κράτους δίνοντας άφεση αμαρτιών σε κάποιους που ενδεχομένως δεν ήταν μέχρι τώρα «νόμιμοι» και κινδύνευαν να έχουν αυστηρές συνέπειες γι’ αυτόν τον λόγο.
Κλείσιμο


Για το Νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων

Ερωτηθείς για το νέο ταμείο ο κ. Κουρουμπλής είπε πως εκείνο που θα κριθεί και εδώ θα κριθεί η κυβέρνηση, είναι για το περιεχόμενο των συμβάσεων, διότι τα 99 χρόνια δεν λένε τίποτα. Αν αυτή τη στιγμή, πάει αυτή η κυβέρνηση, για να είμαι σαφής και δεχθεί αυτή τη σύμβαση, την εγκληματική που έγινε στο αεροδρόμιο του Ελληνικού, εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, τότε θα είναι κατακριτέα.

Για τα πλαστά πτυχία στο Δημόσιο


Αυτό που έγινε από το 89’ έως το 2004, ήρθε ο νόμος της κ. Γιαννάκου, να το διορθώσει. Ο νόμος δεν εφαρμόστηκε, ποτέ.
Σε ότι αφορά τα πλαστά, δεν νομιμοποιείται κανένα πλαστό, όσα έχουν κριθεί πλαστά, δεν υπάρχει καμία περίπτωση να έρθει διάταξη που να τα νομιμοποιεί και όσα είναι παράτυπα, θα εφαρμοστεί ο νόμος της Γιαννάκου. Αν έχουνε να πούνε κάτι, να διορθώσουμε το νόμο της κ. Γιαννάκου, θα έλεγα λοιπόν να έρθουμε και να πούμε εδώ μια πρόταση, αυτός ο νόμος θέλει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης