Συνεχίζει το κήρυγμα διχασμού ο Κυρίτσης: Μεροληπτούμε σε βάρος των εύπορων

Συνεχίζει το κήρυγμα διχασμού ο Κυρίτσης: Μεροληπτούμε σε βάρος των εύπορων

Λέω κάτι το οποίο είναι απολύτως προφανές για μία κυβέρνηση με αριστερό πρόσωπο {...}Ότι μεροληπτεί υπέρ των πιο αδύνατων στρωμάτων» δηλώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεχίζει το κήρυγμα διχασμού ο Κυρίτσης: Μεροληπτούμε σε βάρος των εύπορων
Ούτε βήμα πίσω από τη διχαστική ρητορική του δεν κάνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης παρά τον σάλο που έχει προκαλέσει με τις τοποθετήσεις και τις αντιδράσεις ακόμα και από βουλευτές και ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
.

Την ώρα, δηλαδή, που ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος του «υπενθύμισε» ότι «οι Έλληνες συνεισφέρουν στα βάρη ανάλογα με τις δυνάμεις τους και όχι με το τι ψήφισαν στο δημοψήφισμα ή στις εκλογές», ο πρόσφατα ορκισθείς βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος επανέρχεται με νέες δηλώσεις του και ομολογεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «μεροληπτεί υπέρ των πιο αδύνατων στρωμάτων».

Κλείσιμο
«Λέω κάτι το οποίο είναι απολύτως προφανές για μία κυβέρνηση με προοδευτικό πρόσωπο, με αριστερό πρόσωπο, όπως είναι η κυβέρνηση. Ότι μεροληπτεί υπέρ των πιο αδύνατων στρωμάτων και ότι οι φτωχοί πλήρωσαν πολύ μεγάλο μερίδιο της κρίσης. Τώρα, αναγκαστικά θα πρέπει και τα πιο εύπορα στρώματα να επωμιστούν αυτό που τους αναλογεί» δήλωσε χαρακτηριστικά σε νέα του συνέντευξη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γιώργος Κυρίτσης.
 
Απαντώντας, δε, στην κριτική που του γίνεται από την αντιπολίτευση ο ίδιος την ερμηνεύει «ως μια προσπάθεια να βρει ατζέντα υπό το φως ότι η αξιολόγηση ολοκληρώθηκε και δεν πήγαν τα πράγματα όπως περίμεναν. Τώρα, αν αυτό το πράγμα (σ.σ. το να επωμιστούν το βάρος και τα πιο εύπορα στρώματα) τους φαίνεται ιεροσυλία ακόμη και να το ακούνε, τι να πω εγώ».

Οι νέες δηλώσεις του αμετανόητου κ. Κυρίτση έρχονται ένα 24ωρο μετά τη συνέντευξή του στο MEGA στην οποία, κινούμενος στο ίδιο μήκος κύματος, είπε ότι «η πολιτική εντολή στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η μετακύληση ενος κομματιού από τους ασθενέστερους στους ευπορότερους... Φυσικά συμφωνώ με τη δήλωση της κυρίας Καρακώστα (σ.σ. σήμερα στον Σκάι) ότι η πολιτική μας έχει ταξικό πρόσημο. Κάποιος πρέπει "να πληρώσει τη νύφη", τα προηγούμενα χρόνια την πλήρωναν οι φτωχοί».

Αναφερόμενος, δε, στο επίμαχο άρθρο του στην «Αυγή», εξήγησε: «Δεν είναι διχαστικό το άρθρο μου... Θα έγραφα μερικές αράδες παραπάνω, εξηγώντας την κατανομή της ψήφου ανά περιοχή και παραγωγή (...) Υπάρχουν τρόποι να βρεθεί ποιοι ψήφισαν ναι. Υπάρχει πάγια αντιπαράθεση στις κοινωνίες μεταξύ των φτωχών και των πλουσίων... Θα το εξηγούσα λίγο περισσότερο, αλλά θα έμενα ακριβώς στην ίδια στάση, ότι στόχος μας είναι να μετακυλίσουμε τα βάρη από τους φτωχούς στους πλούσιους».

«Πολλοί πλούσιοι ψηφίσαν "όχι" και πολλοί φτωχοί ψηφίσαν "ναι", γιατί έτσι κατάλαβαν» παραδέχθηκε πάντως για το δημοψήφισμα ο κ. Κυρίτσης, ενώ αρνήθηκε ότι η κυβέρνηση τελικά συντάχθηκε με τους «Μένουμε Ευρώπη», με τις συμφωνίες που υπέγραψε με τους εταίρους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης