Γεννηματά προς κυβέρνηση: Δεν είστε προστάτες των φτωχών αλλά εκτελεστές τους

Γεννηματά προς κυβέρνηση: Δεν είστε προστάτες των φτωχών αλλά εκτελεστές τους

«Αφήστε τις κλάψες. Τα ψηφίσατε όλα με τα δυό σας χέρια. Οποιος δεν συμφωνεί να είχε τα κότσια να παραιτηθεί και όχι να λέει εκ των υστέρων αυτά που θέλει η κοινωνία» είπε στους υπουργούς η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Γεννηματά προς κυβέρνηση: Δεν είστε προστάτες των φτωχών αλλά εκτελεστές τους
Σφοδρή σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η κυρία Φώφη Γεννηματά
υποστηρίζοντας πως μέσα σε 17 μήνες ανέτρεψε όλα τα δεδομένα και κατέστησε το «ταμείο να είναι μείον». Υπογράμμισε δε ότι η πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κόστισε 86 δις ευρώ ενώ η δεύτερη οδήγησε στην «ταπεινωτική επιτροπεία» και «στα «κοράκια» των αγορών που θα πάρουν τα σπίτια».

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε η «Δημοκρατική Συμπαράταξη: ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ» για την ανάπτυξη είπε απευθυνόμενη στους παριστάμενους υπουργούς: 

Κλείσιμο
«Παρουσιάζεστε ως δήθεν προστάτες των φτωχών και των αδύναμων αλλά όταν υποτάσσεστε  στις πιο συντηρητικές απόψεις της Ευρώπης δεν είστε προστάτες των φτωχών αλλά εκτελεστές τους» είπε σε άλλο σημείο η Πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει «τώρα εκτελείτε και τα νησιά – εμείς ψηφίσαμε το ευνοϊκό καθεστώς των νησιών και εσείς το καταργείτε».

«Αφήστε τις κλάψες. Τα ψηφίσατε όλα με τα δυό σας χέρια. Οποιος δεν συμφωνεί να είχε τα κότσια να παραιτηθεί και όχι να λέει εκ των υστέρων αυτά που θέλει η κοινωνία. Θα απολογηθείτε για όλα» είπε για να απευθυνθεί προσωπικά στον κ. Σταθάκη λέγοντας «έχετε τώρα το νέο δικό σας success story. Το «αναπτυξιακό story» που όμως είναι μια αυταπάτη».  Υποστήριξε ότι «Τσίπρας και Καμμένος δεν μπορούν να ηγηθούν μιας αναπτυξιακής πορείας καθώς είναι αυτοί που δίχασαν την κοινωνία» και τόνισε πως «η χώρα χρειάζεται εθνική γραμμή και συνολικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Για να γίνει η χώρα από  χώρα επαίτης - χώρα παραγωγής θέλει ισχυρή προοδευτική συμμαχία αναγεννημένη προοδευτική παράταξη για μια νέα Ελλάδα. Αυτό δεν μπορούν να το πετύχουν  ούτε αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα ούτε αυτοί που τη δήμευσαν γιατί είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος… πρέπει να απαντήσουμε στο ερώτημα ανάπτυξη για ποιους και από ποιούς κι εμείς έχουμε το αυθεντικό λογισμικό που κανείς δεν μπορεί να το χακάρει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης