ΠΑΣΟΚ: Ο Καμμένος είναι «κολωτούμπας» και λαϊκιστής

ΠΑΣΟΚ: Ο Καμμένος είναι «κολωτούμπας» και λαϊκιστής

Αιχμές και κατά Βούτση - «Αποτελεί διπλή πρόκληση προς τους νησιώτες, το να καταγγέλλουν την κατάργηση- και μάλιστα ως αντισυνταγματική- αυτοί που το ψήφισαν!» λέει η Χαριλάου Τρικούπη

ΠΑΣΟΚ: Ο Καμμένος είναι «κολωτούμπας» και λαϊκιστής
Κύμα έντονων αντιδράσεων φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% σε 11 νησιά της χώρας από 1η Ιουνίου, με το ΠΑΣΟΚ να εξαπολύει σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης. 

«Η Κυβέρνηση στο πλαίσιο της άνευ όρων παράδοσης στη τρόικα δέχθηκε και προχώρησε στην κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.

Μέτρο που είχε θεσμοθετήσει το ΠΑΣΟΚ , μέτρο που δεν δεχθήκαμε να καταργηθεί σε όλες τις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους.

Κλείσιμο
Αποτελεί όμως διπλή πρόκληση προς τους νησιώτες, το να καταγγέλλουν την κατάργηση- και μάλιστα ως αντισυνταγματική- αυτοί που το ψήφισαν!!» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Χαριλάου Τρικούπη. 

«Ο κ. Καμμένος βέβαια μας έχει συνηθίσει σε κυβιστήσεις και λαϊκισμούς. Χωρίς αιδώ. Αλλά το ότι δυστυχώς την σκυτάλη αυτή παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής, αποδεικνύει ότι πρόκειται για μια ακόμη συνειδητή επιχείρηση εξαπάτησης των νησιωτών, από όλη την συμμαχία Συριζα/ΑΝΕΛ.

Τέρμα τα ψέματα. Αν πιστεύουν αυτά που λένε, υπάρχουν δυο δρόμοι: ο ένας να επαναφέρουν το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά. Ο δεύτερος να παραιτηθούν αξιοπρεπώς.

Αλλιώς ας σταματήσουν την επιχείρηση “δούλεμα”  του λαού μας. Τους πήραν είδηση πια» καταλήγει. 

Σύμφωνα με εγκύκλιο που υπέγραψε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Γ. Πιτσιλής:

• Ο κανονικός συντελεστής αυξάνεται σε 24% από 23%.

• Ενεργοποιείται η δεύτερη φάση αυξήσεων των συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά Σύρο, Θάσο, Ανδρο, Τήνο, Κάρπαθο, Μήλο, Σκύρο, Αλόννησο, Κέα, Αντίπαρο και Σίφνο, οι οποίοι διαμορφώνονται σε 24%,13% και 6%.

• Ο μειωμένος συντελεστής παραμένει στο 13%.

• Ο υπερμειωμένος συντελεστής για ορισμένα αγαθά και υπηρεσίες παραμένει στο 6%.

• Οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές που ισχύουν στα νησιά του Αιγαίου, για τα οποία εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι μειωμένοι συντελεστές, διαμορφώνονται αντίστοιχα σε 17% (από 16%), 9% και 4%. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης