Ομολογία Σταθάκη: Υπάρχει θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια και το ΕΚΑΣ με τους δανειστές

Ομολογία Σταθάκη: Υπάρχει θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια και το ΕΚΑΣ με τους δανειστές

«Πανηγύρισε» για το υπερ-ταμείο αποκρατικοποιήσεων χαρακτηρίζοντας «δευτερεύον» τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια

Ομολογία Σταθάκη: Υπάρχει θέμα με τα «κόκκινα» δάνεια και το ΕΚΑΣ με τους δανειστές
Στην επιβεαίωση ότι το θέμα των «κόκκινων» δανείων
με εγγύηση του Δημοσίου και το
ΕΚΑΣ αποτελούν δύο απο τους τομείς στους οποίους ζητούν αλλαγές οι δανειστές παρά την πρόσφατη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου προχώρησε το πρωί της Πέμπτης ο υπουργός Οικονομίας
Γιώργος Σταθάκης.
Κλείσιμο

«Υπάρχει ένα θέμα με τα "κόκκινα" δάνει με εγγύηση του Δημοσίου. Εμείς έχουμε προτείνει 2-3 λύσεις για το θέμα αυτό. Εμείς έχουμε πει ότι δεν μπορούν να πουληθούν τα δάνεια αυτά ή θα πρέπει να βρεθεί ένας ενδιάμεσος τρόπος για να μην υπάρξει αντίκτυπος στο δημοσιονομικό» είπε ο κ. Σταθάκης προσθέτοντας την εκτίμηση ότι «θα βρούμε λύση με το ΕΚΑΣ».

Παράλληλα ο κ. Σταθάκης στη συνέντευξή του στο ΣΚΑΪ «πανηγύρισε» για το υπερ-ταμείο Αποκρατικοποιήσεων λέγοντας ότι «ήταν δική μας διεκδίκηση» χαρακτήρίζοντας, μάλιστα, «δευτερεύον» τη δέσμευση της δημόσιας περιουσίας για 99 χρόνια.

Επέμεινε, δε, στη «γραμμή» του Μαξίμου ότι «δεν ειναι ταμείο ιδιωτικοποιήσεων» υποστηρίζοντας ότι «δεν θα υπάρξει καμία ιδιωτικοποίηση για το νερό, την ενέργεια και τις συγκοινωνίες».

Όσον αφορά το θέμα της άρσης των capital controls ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι «υπάρχει μια συζήτηση για να έχουμε οδικό χάρτη» προσθέτοντας ότι «η άρση εξαρτάται από τον Ντράγκι και τη χρηματοδότηση, τα πρώτα βήματα αποκλιμάκωσης των "κόκκινων" δανείων και τη λήψη μέτρων εμπιστοσύνης για ροή καταθέσεων».

Για τα εργασιακά τέλος που από ό,τι φαίνεται θα αποτελέσουν το βασικό χτύπημα στην επόμενη αξιολόγηση είπε ότι «προφανώς θα υπάρχουν πιέσεις για ομαδικές απολύσεις, η κυβέρνηση έχει κόκκινες γραμμές».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης