Να λυθεί άμεσα το Κυπριακό, θέλουν Μητσοτάκης-Αναστασιάδης

Να λυθεί άμεσα το Κυπριακό, θέλουν Μητσοτάκης-Αναστασιάδης

Ο πρόεδρος της ΝΔ επέκρινε τις «μη εποικοδομητικές πρακτικές της Άγκυρας» και επεσήμανε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ο ΟΗΕ στο ζήτημα 

Να λυθεί άμεσα το Κυπριακό, θέλουν Μητσοτάκης-Αναστασιάδης
Το ζήτημα του Κυπριακού βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας. 

Ο κ. Νίκος Αναστασιάδης και ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι «πρέπει να υπάρξει λύση το ταχύτερο δυνατόν. Λύση λειτουργική και βιώσιμη, σύμφωνη με τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε. και το κοινοτικό κεκτημένο. Λύση χωρίς στρατεύματα κατοχής και εγγυήτριες δυνάμεις». 

«Είναι ανάγκη να υπάρξει ανάλογη στάση και από την άλλη πλευρά. Και όταν λέμε από την άλλη πλευρά εννοούμε πρωτίστως την Τουρκία, η οποία ως κατοχική δύναμη μπορεί να επιβάλλει, τελικά, τη βούλησή της στην Τουρκο - Κυπριακή πλευρά» δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη επικρίνοντας τις «μη εποικοδομητικές πρακτικές της Άγκυρας». 

Κλείσιμο
Ο κ. Μητσοτάκης, καταλήγοντας, επεσήμανε τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει ως προς αυτή την κατεύθυνση, ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης