Η Κατριβάνου «ξαναχτυπά»: «Ντροπή» η «παράνομη» συμφωνία για το προσφυγικό

Η Κατριβάνου «ξαναχτυπά»: «Ντροπή» η «παράνομη» συμφωνία για το προσφυγικό

«Τη συμφωνία αυτή την παρουσιάζαμε και συνεχίζουμε να την παρουσιάζουμε σαν επιτυχία» - Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε κριτική στην εσωκομματική λειτουργία του κόμματος λέγοντας ξεκάθαρα πως «το κόμμα δεν λειτουργεί»

Η Κατριβάνου «ξαναχτυπά»: «Ντροπή» η «παράνομη» συμφωνία για το προσφυγικό
Η Βασιλική Κατριβάνου «ξαναχτυπά» επικρίνοντας την κυβέρνηση τόσο για το ασφαλιστικό όσο και για τη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό.

Η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στην «Εφημερίδα των Συντακτών» χαρακτήρισε τη συμφωνία για το προσφυγικό «παράνομη» την ώρα, που όπως λέει, η κυβέρνηση Τσίπρα την παρουσιάζει σαν... επιτυχία. «Η συμφωνία είχε άμεσες επιπτώσεις: στα hotspots, στην παροχή ασύλου, σε κάκιστες συνθήκες διαβίωσης, στα ασυνόδευτα ανήλικα. Αυτά και αρκετά άλλα με έκαναν να νιώθω ντροπή και ευθύνη ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε χαρακτηριστικά η κυρία Κατριβάνου και πρόσθεσε: Αισθανόμουν, κάθε μέρα και περισσότερο, να επιβεβαιώνεται η ύπαρξη μιας συνεχούς επιτροπείας, που κάνει ασφυκτικά τα περιθώρια άσκησης πολιτικής, ακυρώνει ουσιαστικά τη δυνατότητα να αλλάξει η ζωή μας. Ωστόσο, υπερίσχυε μέχρι τώρα η απόφαση να παλεύω τα πράγματα από μέσα, να στηρίζω τις θετικές πρωτοβουλίες, να χρησιμοποιώ την όποια εξουσία μου έδινε ο ρόλος μου».
Κλείσιμο

Όσο για την απόφαση της παραίτησής της, η ίδια ξεκαθάρισε: «Μου ήταν αδύνατον, δεν έβγαινε η φωνή μου να ξαναπώ "Ναι σε όλα". Και από τη στιγμή που είπα "όχι" σε δύο βασικά άρθρα, δεν μπορούσα να παραμείνω βουλευτής».

Και συνέχισε η πρώην βουλευτής: «To κριτήριο για μένα δεν ήταν αν το υπερταμείο και ο κόφτης ήταν λιγότερο κακά σε σχέση με άλλα μέτρα στη θέση τους· αυτοτελώς, είναι εξαιρετικά κακά, μας υπερβαίνουν (ακόμα και… βιολογικά) και το τι είναι το καταλαβαίνουμε αν σκεφτούμε τι σχέση έχουν με τις προσδοκίες και τα πιστεύω μας».

Σε συνέχεια της συνέντευξής της, η Βασιλική Κατριβάνου άσκησε κριτική στην εσωκομματική λειτουργία του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ξεκάθαρα πως «το κόμμα δεν λειτουργεί». 

Για να αλλάξει η κατάσταση σύμφωνα με την πρώην βουλευτή «θα χρειαζόταν μια άλλη πολιτική επιλογή της ηγεσίας, ειλικρινής έκφραση των προβλημάτων και όχι ωραιοποίηση, διαδικασίες ουσιαστικής συζήτησης με αποφασιστικό ρόλο των οργανώσεων και των μελών. Ακόμη και η συνεχής μετάθεση του συνεδρίου αποτελεί πολιτική επιλογή» επεσήμανε ενώ -μεταξύ άλλων- εξέφρασε τη λύπη της για την παραίτησή της αλλά όπως είπε: «δεν μπορούσα να κάνω αλλιώς». 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης