Κουμουτσάκος: Στην Ειδομένη εφαρμόζεται «κόφτης 6 χιλιομέτρων» στην ενημέρωση

Κουμουτσάκος: Στην Ειδομένη εφαρμόζεται «κόφτης 6 χιλιομέτρων» στην ενημέρωση

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ κάνει λόγο για επιχείρηση λογοκρισίας από την κυβέρνηση που πλήττει την ελευθεροτυπία και εκθέτει τη χώρα διεθνώς

Κουμουτσάκος: Στην Ειδομένη εφαρμόζεται «κόφτης 6 χιλιομέτρων» στην ενημέρωση
Επίθεση στην κυβέρνηση για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε να χειριστεί -επικοινωνιακά-το θέμα της εκκένωσης της Ειδομένης από τους πρόσφυγες, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

«Στην Ειδομένη εφαρμόζεται «κόφτης 6 χιλιομέτρων» στην ενημέρωση» σχολίασε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος έκανε λόγο για επιχείρηση λογοκρισίας που πλήττει την ελευθεροτυπία και εκθέτει τη χώρα διεθνώς. Σε ένα Κράτος δικαίου, η κυβέρνηση δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από την ελεύθερη ενημέρωση, κατέληξε.

Η δήλωση του κ. Κουμουτσάκου, έρχεται μετά την απόφαση να μη επιτραπεί  στους δημοσιογράφους να προσεγγίσουν την περιοχή, όση ώρα βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία, με μοναδική εξαίρεση την ΕΡΤ και το ΑΜΠΕ. 

Ερωτηθείς για ποιο λόγο απαγορεύτηκε η πρόσβαση δημοσιογράφων στο χώρο, ο εκπρόσωπος Τύπου του συντονιστικού για το προσφυγικό, Γιώργος Κυρίτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ είπε ότι η Αστυνομία έκρινε ότι τις πρώτες ώρες της επιχείρησης, όταν θα μεταφέρονται άνθρωποι από τα αντίσκηνά τους, είναι προτιμότερο να μην υπάρχουν τηλεοπτικά συνεργία στο χώρο ενώ αρνήθηκε ότι πρόκειται για κυβερνητική γραμμή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης