Σοφία Σακοράφα: Στην αντεπίθεση για τις «φτηνές προσωπικές επιθέσεις»

Σοφία Σακοράφα: Στην αντεπίθεση για τις «φτηνές προσωπικές επιθέσεις»

Για αυριανικού τύπου, φτηνές προσωπικές επιθέσεις που δέχεται κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Σοφία Σακοράφα και καταλογίζει ένοχη σιωπή για την πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Σοφία Σακοράφα: Στην αντεπίθεση για τις «φτηνές προσωπικές επιθέσεις»
Στην αντεπίθεση περνά η Σοφία Σακοράφα μετά τις κατηγορίες που εξαπέλυσε εναντίον της ο ΣΥΡΙΖΑ,
κάνοντας λόγο για «αυριανικού τύπου φτηνές προσωπικές επιθέσεις». Διαπιστώνει «ένοχη σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ «για την πολιτική που εφαρμόζουν και την καταδίκασα, το  υπερταμείο, τη φορολεηλασία, τον ΕΝΦΙΑ, το ασφαλιστικό, τη συμφωνία παράδοσης του ελληνικού λαού και της Ελλάδας για 99 χρόνια  στους  δανειστές». Η Σοφία Σακοράφα, μάλιστα, υποστηρίζει ότι το «ΟΧΙ» που όπως λέει υπηρετεί εκείνη «είναι καταγεγραμμένο, μεγάλο και δεν το χαρίζω σε κανέναν από αυτούς που εν μια νυκτί το μετέτρεψαν σε ντροπιαστικό ΝΑΙ».

Κλείσιμο
«Ο αριστερός  έναντι του ήθους της αριστεράς δεν είναι  δήθεν  φορέας της. Είναι το ηθικό υποκείμενο των δράσεών του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Σοφίας Σακοράφα και προσθέτει: «Αυτό το ξέρουν καλά οι κοινωνικές δομές με τις οποίες συνεργαζόμαστε όλον αυτόν τον καιρό. Αποτελεσματικά, διάφανα και σε πολλές περιπτώσεις καίρια. Μια συνεργασία που δεν έχει ως διαμεσολαβητές κομματικούς γραφειοκρατικούς μηχανισμούς αμφίβολης αποτελεσματικότητας, για τους οποίους εξαρχής είχα διατυπώσει σε υψηλό επίπεδο την άποψή μου. Tόσο αμφίβολης αποτελεσματικότητας, όπως το είχα προβλέψει και για το λόγο αυτό είχα ζητήσει διαφανή λειτουργία, ώστε ούτε ένα στοιχείο δημοσιοποιημένο δεν υπάρχει όλα αυτά τα χρόνια.

Είναι δε, εξαιρετικά ενδιαφέρον να εξετάσουμε την πορεία όλων, επαγγελματική και πολιτική, από την αρχή έως σήμερα, για να εξακριβώσουμε το βιογραφικό του καθενός, για να διαπιστώσουμε την έμπρακτη συνέπεια του καθενός και για να διακρίνουμε ανάμεσα σε δοτούς και πάντα αιρετούς.

Κυρίως για να θυμηθούμε την κρίσιμη στιγμή ποιος είπε ΟΧΙ, αδιαφορώντας για πολιτικές καριέρες και υπουργεία και θώκους. Ήταν τότε που η κάθετη απόφασή μου να μην  παραδώσω την έδρα μου, ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ την εντολή των πολιτών που με εμπιστεύθηκαν, θέτοντας πάντα τις επιλογές μου στην κρίση τους,  έβρισκε σύμφωνη την ηθική του τότε ΣΥΡΙΖΑ».

Η ευρωβουλευτής σημειώνει ότι δεν προτίθεται να απαντήσει ξανά «σε τέτοιου είδους χυδαίες και ανήθικες επιθέσεις» και καταλήγει: «Θα ασκώ όμως διαρκώς και επιμόνως  σκληρό έλεγχο, σκληρή κριτική, θα συμμετέχω στην προσπάθεια ανασυγκρότησης ενός αληθινού πολιτικού οράματος, στα κινήματα ανατροπής και πραγματικής κοινωνικής αλληλεγγύης. Είναι δεδομένο ότι αυτήν τη στάση, αυτή τη δράση  προσπαθούν να υπονομεύσουν. Είναι επίσης δεδομένο ότι οι ίδιοι έχουν τόσο πολύ υπονομεύσει τον εαυτό τους, που κάθε τέτοια προσπάθεια τους επιστρέφει με τρόπο εντυπωσιακό και αμείλικτο».

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης