Κυριάκος: «Σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής επεξεργάζεται η ΝΔ»

Κυριάκος: «Σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής επεξεργάζεται η ΝΔ»

«Η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο», την ίδια ώρα που «η διάλυση της μεσαίας τάξης καταστρέφει κάθε ελπίδα ανθρώπινης ζωής και για τους πιο αδύναμους», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ - Χαρακτήρισε «ντροπή για το Κοινοβούλιο» την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου

Κυριάκος: «Σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής επεξεργάζεται η ΝΔ»
«Ολοκληρωμένο σχέδιο για τη στήριξη της κοινωνικής συνοχής» θα παρουσιάσει το προσεχές διάστημα η Νέα Δημοκρατία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Τομέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο σχέδιο της ΝΔ, όπως είπε ο κ. Μητσοτάκης
«θα περιλαμβάνονται πολιτικές καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, η στήριξη των ατόμων με ειδικές ανάγκες, η ολοκληρωμένη εφαρμογή της πολιτικής του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, που πιλοτικά είχαμε ξεκινήσει το 2014, καθώς και η προώθηση ενεργητικών προνοιακών πολιτικών».

«Η Κοινωνική Αλληλεγγύη βρίσκεται πάνω από κόμματα και πολιτικές πεποιθήσεις. Όταν χρειάζεται να βοηθήσεις, ποτέ δεν ζητάς πολιτική ή κομματική ταυτότητα. Προσφέρεις το ίδιο σε όλους όσοι έχουν ανάγκη», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. «Η ανάπτυξη της αλληλεγγύης στις μέρες μας», είπε, «απαιτεί τη συνεργασία της κοινωνίας των πολιτών, των εθελοντικών οργανώσεων, του επιχειρηματικού κόσμου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και πρόσθεσε: «Επειδή η κρίση έχει δημιουργήσει μία κατάσταση όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι είναι σε πολύ δύσκολη θέση, η έμπρακτη αλληλεγγύη μας  αποκτά άλλη σημασία».
Κλείσιμο

Αναφερόμενος στη ψήφιση, την Κυριακή, του πολυνομοσχεδίου για τα προαπαιτούμενα της ολοκλήρωσης της πρώτης αξιολόγησης, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και στους βουλευτές της πλειοψηφίας που έδωσαν θετική ψήφο. «Δυστυχώς, ήταν μια μέρα ντροπής για το Κοινοβούλιο και την πατρίδα μας. Η πλειοψηφία που αποτελείται από τους 153 βουλευτές του Σ ΥΡΙΖΑκαι των ΑΝΕΛ αποφάσισε ένα πακέτο πολύ σκληρών μέτρων που οδηγούν τη χώρα σε διαρκή ύφεση και αδιέξοδα», υπογράμμισε. «Αυτή η πολιτική στραγγαλίζει την οικονομία και φτωχοποιεί τους πολίτες», συμπλήρωσε. 

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «η κυβέρνηση επενδύει σε έναν ακήρυχτο ταξικό πόλεμο», την ίδια ώρα που «η διάλυση της μεσαίας τάξης καταστρέφει κάθε ελπίδα ανθρώπινης ζωής και για τους πιο αδύναμους». Ενώ, εξαιτίας των πολιτικών που ακολουθούνται «θα αυξηθούν οι συνάνθρωποί μας που θα περιέλθουν σε αδυναμία να ανταποκριθούν και στα στοιχειώδη της ανθρώπινης διαβίωσης».

Στον αντίποδα όλων αυτών, είπε ότι το κόμμα του στο κυβερνητικό πρόγραμμα που επεξεργάζεται, αξιοποιώντας επιστήμονες και στελέχη της κοινωνίας και  της αγοράς, θα έχει αναφορές σε όλους τους άξονες της κοινωνικής πολιτικής. «Προτείνουμε στους Έλληνες τη Συμφωνία της Αλήθειας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, «που αφορά όλους τους πολίτες και ασφαλώς θα εξασφαλίζει τη συστράτευση όλων για να στηρίξουμε ιδιαίτερα όσους έχουν ανάγκη. Γιατί η κοινωνική συνοχή είναι  βασικός στόχος  μας και απαραίτητη για την ενότητα του λαού μας και την προοπτική του».

«Θέλω να ξέρετε πως σ’ αυτήν την προσπάθεια, σ’ αυτόν τον αγώνα, θα μπω μπροστά, πρώτος μεταξύ ίσων», είπε απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ. «Γιατί αυτό επιβάλλει το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα και στο λαό», κατέληξε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης