Λεβέντης: Το κείμενο για τον «κόφτη» παραδόθηκε γραμμένο από τους δανειστές

Λεβέντης: Το κείμενο για τον «κόφτη» παραδόθηκε γραμμένο από τους δανειστές

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων ζήτησε από την κυβέρνηση να μην αναφέρει το επιχείρημα ότι φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία για τα προβλήματα της χώρας, διότι «το ΠΑΣΟΚ είστε εσείς»

Λεβέντης: Το κείμενο για τον «κόφτη» παραδόθηκε γραμμένο από τους δανειστές
Σε σοβαρότατη καταγγελία για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου προέβη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων στη Βουλή, υποστηρίζοντας ότι το κείμενο για τον «κόφτη» και το υπερταμείο παραδόθηκε γραμμένο από τους δανειστές και ψηφίζεται χωρίς καμία αλλαγή από την κυβέρνηση. 

«Θα σας μεταφέρω μία πληροφορία που με ανησυχεί. Όσον αφορά στον κόφτη και στο υπερταμείο το κείμενο συνέταξαν το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι», δήλωσε στο ελληνικό Κοινοβούλιο ο Βασίλης Λεβέντης, καταγγέλλοντας πως δεν άλλαξαν ούτε ένα «ν», ούτε ένα «σ». 

«Είναι ντροπή για το κοινοβούλιο», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και έκανε λόγο για έλλειμμα αξιοπιστίας από τους δανειστές. «Όταν πέφτουμε έξω θα πουλάμε γη και θα κόβουμε αυτόματα δαπάνες. Τραγικό που δεν εμπιστεύονται τη χώρα», είπε χαρακτηριστικά. 

Κλείσιμο
Παράλληλα, ζήτησε από την κυβέρνηση να μην αναφέρει το επιχείρημα  ότι φταίνε το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία για τα προβλήματα της χώρας, διότι «το ΠΑΣΟΚ είστε εσείς». 

«Μη λέτε ότι το ΠΑΣΟΚ και ΝΔ πτώχευσαν τη χώρα, αφού είστε εσείς. Ρωτήστε τον λαό αν λέω αλήθεια», δήλωσε ο κ. Λεβέντης. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε και μία πρόβλεψη ότι «αυτή η Βουλή θα μείνει με τα πιο μελανά χρώματα στην ιστορία γιατί καθυστερείτε την ανάκαμψη της χώρας» και επανέλαβε ότι «την χώρα θα τη σηκώσει όρθια μία οικουμενική. Και είναι η αγωνία μου που το λέω, όχι να φύγει ο Τσίπρας». Όπως σημείωσε «υπάρχει μέσα στα κόμματα της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ μία ομάδα πολύ σκληρών ανθρώπων που κάνουν ζημιά στη χώρα».

Ζήτησε δε από την κυβέρνηση «να κόψετε μισθούς από εσάς, όταν ζητάτε να πληρώσουν οι άλλοι. Να κόψει αυτή η Βουλή στο μισό τους μισθούς του Προέδρου της Δημοκρατίας κλπ». 

«Αν είχαμε κόψει τις παθογένειες θα είχαμε προλάβει το κακό», δήλωσε ο κ. Λεβέντης και πρόσθεσε ότι «το έγκλημα πάντως το έκανε ο Κώστας Καραμανλής».

Αναφέρθηκε και στην εφημερίδα «Αυγή», τονίζοντας ότι «πριν η Αυγή είχε καλά δημοσιεύματα γιατί πίστευε ότι θα στηρίξω την κυβέρνηση, τώρα έγραψε για αθλιότητα Λεβέντη».

«Η Ένωση Κεντρώων δεν είναι μνημονιακό κόμμα», σημείωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Τέλος, ανέφερε ότι στην επέτειο για τους Πόντιους  του μετέφεραν ότι «μας λυπεί ότι Φίλης προσέβαλε τους Πόντιους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης