Γεννηματά προς Τσίπρα: Άξιος ο μισθός σας, βάλατε την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία

Γεννηματά προς Τσίπρα: Άξιος ο μισθός σας, βάλατε την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία

Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκχώρησε την εθνική περιουσία και παρέδωσε στους δανειστές την εθνική κυριαρχία

Γεννηματά προς Τσίπρα: Άξιος ο μισθός σας, βάλατε την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία
Κατά μέτωπο επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε την Κυριακή από τη Βουλή η κυρία Φώφη Γεννηματά, υποστηρίζοντας ότι με την πολιτική της ταπείνωσε την χώρα, εκχώρησε την εθνική περιουσία και παρέδωσε στους δανειστές την εθνική κυριαρχία.

«Βάλατε την χώρα σε ταπεινωτική εποπτεία. Ο πλούτος είναι στην διαχείριση των ξένων και τα σπίτια των Ελλήνων τα δίνετε  στα κοράκια των αγορών. Όλα αυτά για να πάρουν πίσω τα χρήματά τους οι δανειστές. Μεγάλη επιτυχία του Σόιμπλε. Αυτό που πετύχατε είναι συμφωνία με όρους συνθηκολόγησης ηττημένου. Αυτή είναι η συμφωνία κ. Τσίπρα, άξιος ο μισθός σας!», είπε απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό για να σημειώσει ότι «ο άνθρωπος που θα καταργούσε τα μνημόνια φέρνει Μνημόνια για πάντα».

«Ο άνθρωπος που θα άλλαζε την Ευρώπη και θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες σήμερα στήνει χορό πλειστηριασμών», συνέχισε για αν προσθέσει: «Αφήστε τα κλαψουρίσματα και τα ψέματα. Είναι η ώρα της αλήθειας αλλά το μόνο που σας νοιάζει είναι η καρέκλα».

Κλείσιμο
Η ίδια είπε ακόμη ότι «το αποκρουστικό πρόσωπο» των επιλογών της κυβέρνησης, «έφερε την χώρα στο χείλος γκρεμού και το χειρότερο μνημόνιο».

Παράλληλα, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε ότι η αποτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτυπώνεται σε τέσσερα σημεία: ταπεινωτική εποπτεία μέσω του «κόφτη», εκχώρηση δημόσιας περιουσίας, εκχώρηση στεγαστικών δανείων, φοροκαταιγίδα. Εκτίμησε δε ότι η πολιτική της θα προκαλέσει την κοινωνική αγανάκτηση. 

«Η κυβέρνηση μετέτρεψε την ελπίδα σε εφιάλτη», ανέφερε σε άλλο σημείο και εκτίμησε ότι «το θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό θα έχει σύντομα τέλος». 

«Η κυβέρνηση έχει ανάγκη από εθνική γραμμή και κυβέρνηση εθνικής συνεννόησης. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πρέπει να κατανοήσουν ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος», πρόσθεσε.


 
Αναφορικά με τον περίφημο «κόφτη» είπε ότι «η χώρα είναι υπό ταπεινωτική εποπτεία. Με τον αυτόματο μηχανισμό βάζετε την χώρα σε στενό κορσέ δια βίου».

«Το όνειρο Σόιμπλε να έχει στο κρεβάτι του Προκρούστη τους κρατικούς μας προϋπολογισμούς έγινε πραγματικότητα», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «Στον κόφτη που ακόνιζαν επί έξι χρόνια και βρήκαν σε εσάς τον πρόθυμο προβλέπονται ειδικές και άμεσες παρεμβάσεις που θα επιβάλλονται από έξω και θα περιλαμβάνουν οριζόντιες παρεμβάσεις σε μισθούς και συντάξεις».

Την ίδια ώρα, αναφέρθηκε στο υπέρ-ταμείο λέγοντας ότι «το σύνολο της δημόσιας περιουσίας το δίνετε στους δανειστές… Δίνοντας το σύνολο του εθνικού πλούτου για εξυπηρέτηση χρέους υπονομεύετε κάθε προοπτική ανάπτυξης χωρίς τον έλεγχο της Βουλής», ενώ σημείωσε: «ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ακούγονται όλο και περισσότερο ίδιοι. Πάρτε πίσω την διάταξη για τις αστικές συγκοινωνίες τώρα. Εμείς θα δώσουμε αγώνα για προστασία υγιών επιχειρήσεων, ποιοτικών υπηρεσιών προς πολίτες». 

Η ίδια υπενθύμισε ότι και το 2011 είχε απαιτηθεί από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ η δημιουργία Ταμείου με 50 δισ. ευρώ για να πει: «Η αντίδραση ΠΑΣΟΚ τότε ήταν ακαριαία και αντικαταστάθηκε ο Ντερούζ που είχε αυτή την απαίτηση από τρόικα. Το 2012 ψηφίσαμε τροπολογία με την οποία η Βουλή έχει γνώση για κάθε μια αποκρατικοποίηση και στο τέλος επικυρώνει».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης