Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φταίνε για τις αυταπάτες μας!

Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φταίνε για τις αυταπάτες μας!

Τα επιχειρήματα της «καμμένης γης» χρησιμοποιούν και σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα

Τελιγιορίδου (ΣΥΡΙΖΑ): ΠΑΣΟΚ και ΝΔ φταίνε για τις αυταπάτες μας!
Τα επιχειρήματα της «καμμένης γης» χρησιμοποιούν και σήμερα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δικαιολογήσουν τα νέα φοροεισπρακτικά μέτρα που ψηφίζονται στη Βουλή. 

«Σήμερα είναι μία δύσκολη ημέρα», δήλωσε η Ολυμπία Τελιγιορίδου και έριξε τις ευθύνες για τις αυταπάτες της κυβέρνησης σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ. 

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρωτοτύπησε, τονίζοντας από το βήμα της Βουλής ότι “επί  δεκαετίες το παλαιό πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο κατέστρεφε συστηματικά τη χώρα” και συνέχισε ότι «ήταν ένα σύμπλεγμα κομματικό, επιχειρηματικό και μιντιακών συμφερόντων που παραπλανούσε και εξαπατούσε τον κόσμο». 

Κλείσιμο
«Και εμείς πράγματι είχαμε αυταπάτη», επεσήμανε η κυρία Τελιγιορίδου, προσθέτοντας: «ξέρετε ποια ήταν η αυταπάτη μας, ότι σας θεωρούσαμε ανίκανους να διαλύσατε τα πάντα. Και λέγαμε ότι κάτι θα έμεινε σε αυτή τη χώρα για να διαχειριστούν οι επόμενοι. Οι αυτάπατες μας ήταν ότι ήσασταν έτοιμοι». 

«Ήσασταν ικανοί για όλα, ο λαός γνωρίζει», τόνισε.

Στη συνέχεια δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιβάλει μεν μέτρα, αλλά δεν το κάνει όπως οι παλαιοί!

«Ο λαός σας έχει καταδικάσει τρεις φορές και ζητά από εμάς κάτι διαφορετικό. Δεν είμαστε ίδιοι και γιατί πιστεύουμε ότι αυτή η χώρα μπορεί να έχει μία προοπτική», είπε χαρακτηριστικά. 

«Όλα αυτά που προσπαθείτε μέσα από ένα σκληρό αντιπολιτευτικό λόγο και τις εκλογές που περιμένετε το 2017», δήλωσε απευθυνόμενη στην αντιπολίτευση. «Εμάς, δεν πτοούν αυτά γιατί είμαστε κομμάτι του ελληνικού λαού, είμαστε  η φωνή του, είμαστε  οι εκπρόσωποί του», πρόσθεσε.

Αμέσως μετά βρήκε και ισοδύναμα για τα μέτρα των 1,8 δισ. ευρώ, αναφέροντας μία τροπολογία του 2014.

«Αναρωτιέμαι αν  μπορούσαμε άραγε να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα με φόρους 1,8 δισ ευρώ Θα μπορούσαμε άραγε να βρούμε από αλλού τα μέτρα που χρειάζονται. Η απάντηση είναι ΝΑΙ», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε, «θα μπορούσαμε για παράδειγμα να μην πάρουμε αυτά τα μέτρα, αν τον Μάρτιο του 2014 δεν περνούσε τροπολογία νύχτα επί υπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, που χάριζε πρόστιμα σε δυο πετρελαϊκές εταιρείες, αυτό ήταν 1 δισ. ευρώ». 

«Κάποιος συνάδελφος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μας κάλεσε χθες να φάμε τους λωτούς για να ξεχάσουμε τα πεπραγμένα σας. Εμείς δεν θα γίνουμε λωτοφάγοι», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης