Ψηφίζουν φτώχεια και υποτέλεια κλαίγοντας

Ψηφίζουν φτώχεια και υποτέλεια κλαίγοντας

Ανηλέες το σφυροκόπημα από την αντιπολίτευση - Στο... θρήνο αλά «Μάρθα Βούρτση» το έχουν ρίξει οι Συριζαίοι - Έφτασαν μέχρι και στο σημείο να πουν ότι «έσωσαν τη χώρα από το ΕΚΑΣ»

Ψηφίζουν φτώχεια και υποτέλεια κλαίγοντας
Ανηλεές είναι το σφυροκόπημα που δέχονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
από τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης στη συζήτηση που διεξάγεται στη Βουλή για τη φοροκαταιγίδα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-
ΑΝΕΛ με το πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται σήμερα το απόγευμα.

Κλείσιμο
Η συζήτηση έχει ανοίξει από το πρωί με ομιλίες βουλευτών ενώ το πολιτικό ενδιαφέρον εστιάζεται στις ομιλίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Οσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ώρες στην Ολομέλεια θυμίζουν ημέρες του 2015, μόνο που οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί, καθώς οι κυβερνητικοί -σήμερα- βουλευτές «πληρώνουν» όσα έλεγαν εκείνη την περίοδο που βρίσκονταν στην αντιπολίτευση, με χαρακτηρισμούς όπως γερμανοτσολιάδες και Τσολάκογλου.

Η... γραμμή άμυνας που έχουν χαράξει στον ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει τακτική «Μάρθα Βούρτση» με τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να... κλαίνε και να θρηνούν αλλά την ίδια ώρα να στηρίζουν το πολυνομοσχέδιο-λαιμητόμο που φέρνει δυσβάσταχτα βάρη στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών.



Χαρακτηριστική της τακτικής υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ η ατάκα του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη ότι «εγώ, λοιπόν, θα κλάψω, αν πουλήσω μία μετοχή της ΔΕΗ, αλλά είναι χίλιες φορές καλύτερο να πουλήσω μία μετοχή της ΔΕΗ ή δέκα μετοχές της ΔΕΗ, παρά να δίνω ολόκληρο σταθμό, από τους πιο σύγχρονους».

Ραντεβού στο Σύνταγμα δίνουν συνδικάτα και οργανώσεις
Ενώ στη Βουλή οι 153 της συγκυβέρνησης θα ψηφίζουν το πολυνομοσχέδιο με τη φορολαίλαπα και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ και ΠΑΜΕ καλούν σε νέες συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ δίνουν ραντεβού για τις 17:30 στην πλατεία Συντάγματος ενώ το ραντεβού του ΠΑΜΕ είναι για τις 17:00 στην πλατεία Ομονοίας.

Το παρών μάλιστα θα δώσουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς η ΑΔΕΔΥ έχει μεριμνήσει για την διευκόλυνση της μετάβασης και της επιστροφής των διαδηλωτών με πούλμαν, με ώρα αναχώρησης προς το Σύνταγμα στις 4:30 μ.μ. ακριβώς, από τα παρακάτω σημεία:
- Νέα Ιωνία – Νέο Ηράκλειο: Πλατεία Σημηριώτη (Λεωφόρος Ηρακλείου).
- Χαλάνδρι: - Αγία Παρασκευή: Κεντρική Πλατεία Χαλανδρίου (στην αφετηρία του τρόλεϊ).
- Πειραιάς: Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.
- Αργυρούπολη – Ελληνικό: Πλατεία Σουρμένων.
- Καλλιθέα – Νέα Σμύρνη: Πλατεία Δαβάκη στην Καλλιθέα.
- Περιστέρι: Πλατεία Δημαρχείου.
- Αιγάλεω – Χαϊδάρι: Πλατεία Εσταυρωμένου (μπροστά από την εκκλησία).
- Νίκαια: Πλατεία Περιβολάκι.
- Νέα Φιλαδέλφεια – Πατήσια – Γαλάτσι: Πλατεία Πατριάρχου, Νέα Φιλαδέλφεια.


Οι φονικές  ατάκες...
«Αυτά που κάνει η ελληνική κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να τα κάνει ούτε η Μιράντα Ξαφά (σ.σ. πρώην στέλεχος ΔΝΤ)» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος  καταγγέλλοντας την  «πρωτοφανή και βίαιη μεταφορά πλούτου από την Ελλάδα μέσω του ταμείου στο εξωτερικό». 

Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης (ΝΔ) είπε: «Λένε κάποιοι ότι εξαπατήσατε τον ελληνικό λαό, ότι είχατε αυταπάτες, εγώ νομίζω ότι έχετε περάσει σε μία ανώτερη σφαίρα. Είστε κόμμα λωτοφάγων. Φάτε λοιπόν σήμερα τους λωτούς σας και ψηφίστε όσα καταγγέλλατε προηγουμένως. Κινηθείτε εσείς ως γερμανοτσολιάδες».

«Μας λέγατε προδότες, ο πρωθυπουργός ως αρχηγός της αντιπολίτευσης έχει αποκαλέσει τον τότε πρωθυπουργό Πινοσέτ και Τσολάκογλου. Εσείς σήμερα αισθάνεστε καλά στα έδρανά σας με το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας;» επισήμανε ο κ. Ανδρέας Λοβέρδος για να συμπληρώσει με «φαρμακερή» φράση: «Μετά την περσινή Βαρουφακειάδα και Τσακαλωτειάδα, από Οκτώβριο και μετά, κατάπιατε αμάσητα όσα σας σερβίρισαν. Γυρίσατε από τη διαπραγμάτευση σαν les sans culottes, όχι όμως με την έννοια που έχει ο όρος στα Γαλλικά».

Μέσα σε όλα αυτά επανήλθαν και τα ειδικά δικαστήρια από την κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ούτε η ατιμωτική για την Γερμανία συνθήκη των Βερσαλλιών που οδήγησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο δεν προέβλεπε την ίδρυση τέτοιου ταμείου. «Εγώ στην αρχή ήμουν υπέρ» δήλωσε. Εξήγησε ωστόσο ότι άλλαξε γνώμη όταν διαπίστωσε ότι όλα περνούν στο ταμείο αυτό χωρίς η Βουλή να έχει λόγο και ρόλο. «Το ταμείο αυτό είναι ντροπή. Δεν έχετε κανένα δικαίωμα να παραδίδετε την εθνική κυριαρχία» υπογράμμισε και προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι οι ευθύνες των πράξεων αυτών θα καταλογιστούν. «Βγαίνατε με τους αγανακτισμένους στους δρόμους κατηγορώντας την ΝΔ ότι ξεπουλά έως και την Ακρόπολη και τώρα έρχεστε στη Βουλή και ψηφίζετε τέτοια νομοσχέδια. Πως το καταφέρνετε αυτό; Πρέπει να είστε άσσοι στο μανίκι;» είπε. 

«Τα πουλάτε όλα, όπως σας είπα χθες, όχι μόνο τα ασημικά, όχι μόνο τα χρυσαφικά, αλλά και τα πέτσινα» ανέφερε ο κ. Γιώργος Αμυράς (Ποτάμι) για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Το σημερινό νομοσχέδιο είναι η εκδίκηση της κοινής λογικής απέναντι στα ψέματα που καλλιεργούσατε τα προηγούμενα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ κατά κόρον και η εκδίκηση για εσάς τους εκατόν πενήντα τρεις Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι ότι τώρα είστε υποχρεωμένοι να ψηφίσετε όλους τους φόρους που διαψεύδατε και όλα τα ξεπουλήματα που εσείς πρώτοι καταγγέλλατε». 

«Τι έγινε ρε παιδιά, θα αντιδράσετε στο ξεπούλημα;» είπε η κυρία Κατερίνα Μάρκου απευθυνόμενη προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να απαντήσει μόνη της «Μπα! Δεν το βλέπω! Χαιρετισμούς να δώσετε στους «53» του Τσακαλώτου». 

Με μια βαθειά ανάσα ξεκίνησε την τοποθέτησή του ο κ. Μάριος Γεωργιάδης (Εν. Κεντρώων) σχολιάζοντας «ας αναπνεύσω όσο ακόμα δεν φορολογείται».
 
Με διπλή γραμμή ο ΣΥΡΙΖΑ...


Από την άλλη πλευρά οι τοποθετήσεις των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ… αλληλοσυγκρούονται. Ο  κ. Γιώργος Δημαράς «θρηνεί» γιατι αναγκάζεται να ψηφίσει μέτρα με τα οποία δεν συμφωνεί καθώς «εκχωρούν τον εθνικό πλούτο στους δανειστές, οι βουλευτές Κυκλάδων Νίκος Συραμαλένιας και Αντώνης Συρίγος διαμαρτύρονται για την κατάργηση του χαμηλού ΦΠΑ στα νησιά, ενώ το σύνολο των νησιωτών βουλευτών ζητά την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ – όχι στο σύνολο της χώρας  όπως έλεγαν πριν τις εκλογές – αλλά στα μικρά νησιά κάτω των 300 κατοίκων! 

Ο κ. Κώστας Σπαρτινός όμως υποστήριξε ότι «δεν γίνεται να χωνευτεί εύκολα το γεγονός πως η οικονομία τα πήγε καλύτερα από τα προβλεπόμενα και τα προσδοκώμενα από αυτούς, πως υπάρχει δυναμική ανάκαμψης και κυρίως, πως είμαστε πιο κοντά από ποτέ σε μια διευθέτηση του χρέους η οποία θα επιτρέψει αυτό που ο Υπουργός Οικονομικών χθες ονόμασε «καθαρό διάδρομο» για πολίτες και επενδυτές».

Η κυρία Εφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη ανέσυρε το πιο «εντυπωσιακό» επιχείρημα για να δικαιολογήσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ. Υπενθύμισε ότι το 1997 ο τότε Συνασπισμός είχε καταψηφίσει την θέσπισή του. «Ο ΣΥΝ καταψήφισε το 1997 το μέτρο του ΕΚΑΣ γιατί λειτούργησε ως ελεημοσύνη προς του χαμηλοσυνταξιούχους δεν έλυνε πρόβλημα εισφοροδιαφυγής και λειτουργούσε τυχοδιωκτικά με προεκλογικούς όρους» είπε χαρακτηριστικά. 

Νίκη βλέπει η κυρία Αικατερίνη Ιγγλέζη σημειώνοντας «Η κυβέρνηση ακυρώνει τους νόμους ιδιωτικοποίησης της μικρής ΔΕΗ. Και αυτό συνάδελφοι είναι πολιτική νίκη». 


Βουλή: Σκληρή κόντρα Βορίδη- Πολλάκη

Σφοδρή επίθεση εξ αριστερών επιχείρησε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό ο κ. Μάκης Βορίδης εστιάζοντας στις διατάξεις του νέου υπερ – ταμείου που θέτει στον προθάλαμο της εκποίησης το σύνολο της δημόσιας περιουσίας.

«Ξεπεράσατε τα όνειρα κάθε φιλελεύθερου διανοούμενου. Με μια πράξη ξεπουλάτε όλη την Δημόσια Περιουσία» είπε ο κ. Βορίδης για να συνεχίσει λέγοντας ότι «το ΤΑΙΠΕΔ είχε ελληνική διοίκηση. Εσείς βάζετε συνδιαχειριστές τους ξένους σε όλο τον δημόσιο πλούτο. 

Ακίνητα, κινητά και μετοχές τα δίνετε όλα για 100 χρόνια συνδιαχείρισης. Αυτό που ζητούσαν από τον Γιώργο Παπανδρέου και με έλλειμμα 17%, με την πλάτη στον τοίχο, δεν τους έδωσε. Αυτό που ζητούσαν από τον Λουκά Παπαδήμο για να έχει το μεγαλύτερο κούρεμα χρέους και δεν το έδωσε. 

Αυτό που ζητούσαν από τον Αντώνη Σαμαρά την ώρα που πάλευε για προσαρμογή 7% και δεν τους το έδωσε. Ήρθε για τα 5,6 δις ευρώ  ο Τσάβες της Μεσογείου, ο κομπανιέρο του Μαδούρο, ο κληρονόμος του Αρή Βελουχιώτη , ο πρώτος Αριστερός πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας να τους το δώσε. Βέβαια, από αυτή την εικόνα δεν πρέπει να βγάλουμε και τον άνθρωπο με το μπλουζάκι «Greece is not for sale. Τον «στα τέσσερα» Πάνο Καμμένο».

Σε εκείνο το σημείο δε διαμαρτυρήθηκε η κυρία Αλέκα Παπαρήγα για παραχάραξη της ιστορίας επισημαίνοντας στον κ. Βορίδη να μην «πιστώνει» τον Άρη Βελουχιώτη στον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τον Άρη Βελουχιώτη τον έχουν κρεμασμένο στα γραφεία τους ο  Πολάκης και ο Σπίρζης. Τα υπόλοιπα να τα λύσετε μεταξύ σας» απάντησε ο κ. Βορίδης για να εστιάσει και πάλι προς την πλειοψηφία «δίνετε τα πάντα έχοντας παραλάβει την χώρα με πλεόνασμα και όχι με ελλείμματα όπως οι προηγούμενοι».

«Όσο για τις ευθύνες 40 ετών  του πολιτικού συστήματος που μας λέτε να ξέρετε ότι το  ΠΑΣΟΚ από κραταιό κόμμα είναι σήμερα στο 6% . Η τρικομματική  είναι 8κομματική. Νομίζετε ότι δεν καταλογίστηκαν οι ευθύνες; Μια μεγάλη πολιτική δυναστεία, των Παπανδρέου εξαφανίστηκε. Ένας υπουργός Οικονομικών οδηγήθηκε σε ειδικό δικαστήριο. Όλα αυτά έγιναν για να παραλάβετε την χώρα με πλεονάσματα» είπε σε άλλο σημείο.

Πρόσθεσε δε με νόημα «Όταν ήμουν υπουργός δεν μας έκλειναν αξιολόγηση. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα προφανώς κάτι είχαν συμφωνήσει. Με κάποιον είχαν συνεννοηθεί. Όπως αποδείχθηκε εκ των πραγμάτων αυτά που τους αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι είχαν βρει ποιος θα τους τα δώσει. Αυτούς είναι ο Αλέξης Τσίπρας. Βέβαια δεν θα το κάνει μόνος του. Θα το κάνουν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τους καθιστά  υπεύθυνους στην μεγαλύτερη προδοσία από συστάσεως του ελληνικού κράτους». 

Οι αναφορές του κ. Βορίδη για τον Βελουχιώτη προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Παύλου Πολάκη που είπε «είστε καλός συνδικαλιστής. Περάσατε από τα πανεπιστήμια. Εγώ έχω την φωτογραφία του Άρη Βελουχιώτη στο γραφείο μου εσύ όμως έχεις φωτογραφηθεί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο. Αυτά για να ξέρουμε τι φορτίο κουβαλά ο καθένας στην καρδιά και στο μυαλό του. Εμείς κάποια πράγματα τα κάνουμε εκβιαζόμενοι με το μαχαίρι στο λαιμό εσάς είναι στο DNA το ξεπούλημα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης