Αλεξιάδης: Από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν οι 600.000 πιο πλούσιοι Έλληνες

Αλεξιάδης: Από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν οι 600.000 πιο πλούσιοι Έλληνες

Με παρέμβασή του την Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι «6 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον ίδιο ή και μικρότερο ΕΝΦΙΑ»

Αλεξιάδης: Από την αύξηση του ΕΝΦΙΑ θα επιβαρυνθούν οι 600.000 πιο πλούσιοι Έλληνες
Άλλους 100.000 φορολογούμενους πρόσθεσε ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης στην λίστα όσων θα επιβαρυνθούν από τον αυξημένο ΕΝΦΙΑ που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο, ενώ παράλληλα υπολόγισε τους πλούσιους Έλληνες σε 600.000.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομιών Τρύφωνας Αλεξιάδης με παρέμβασή του την Ολομέλεια της Βουλής είπε ότι «6 εκατ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν τον ίδιο ή και μικρότερο ΕΝΦΙΑ.

Αυτοί που θα πληρώσουν επιπλέον ΕΝΦΙΑ είναι 600.000 φορολογούμενοι και δεν νομίζω ότι μέσα στους 600.000 πιο πλούσιους Έλληνες εντοπίζονται καφετζήδες».

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο έτερος αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης είχε υποστηρίξει ότι η επιβάρυνση αφορά περίπου 500.000 φορολογούμενους.

Υποστηρικτικά στον υπουργό τοποθετήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νεκτάριος Σαντορινιός ο οποίος κάλεσε την αντιπολίτευση να μην δημιουργεί εντυπώσεις αναφορικά με τον φόρο στον καφέ. «Μιας και μιλάμε για καφετζήδες να πούμε ότι η επιβάρυνση είναι 1 με 2 λεπτά στο φλιτζάνι καφέ. Το λέω αυτό για  να μην δημιουργούμε εντυπώσεις».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης