Βενιζέλος: Είμαστε καταδικασμένοι σε στασιμοχρεοκοπία

Βενιζέλος: Είμαστε καταδικασμένοι σε στασιμοχρεοκοπία

Η κυβέρνηση υποτάχθηκε για να διατηρήσει την εξουσία, υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος: Είμαστε καταδικασμένοι σε στασιμοχρεοκοπία
Υπερασπίζεστε με τυφλό πάθος ταυτόχρονα: την αυταπάτη της εναλλακτικής πολιτικής, το τυχοδιωκτικό φλερτ με τη ρήξη και την πραγματικότητα της απόλυτης υποταγής, επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με το βλέμμα στραμμένο στα έδρανα όπου κάθονταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Κοινό στοιχείο όλων αυτών είναι η επιδίωξη και η διατήρηση της εξουσίας» προσέθεσε.

Το τι νιώθετε θα το πείτε κάποια στιγμή στον εαυτό σας, συνέχισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Το ερώτημα είναι αν αυτό που συμβαίνει- το 3ο μνημόνιο- ήταν κάτι το αναπόφευκτο; Αν συνεχίζατε την πορεία τον Ιανουάριο που κερδίσατε τις εκλογές που θα βρισκόταν σήμερα η χώρα; Όλοι συμφωνούν ότι αν η επαφή με τον ρεαλισμό γινόταν 18 μήνες πριν θα είχαμε αποφύγει τη βαριά βλάβη που προκαλέσατε στον τόπο, υποστήριξε.

Τώρα δεν αντιμετωπίζουμε απλά την επιστροφή στην ύφεση. Απλά ένα τρίτο μνημόνιο που έγινε τέταρτο, αλλά ένα μνημόνιο στο διηνεκές χωρίς πρόσθετες ρυθμίσεις για το χρέος, συνέχισε την κριτική του. Αναφερόμενος στο θέμα του υπέρ-ταμείου τόνισε ότι δεν πρόκειται για ιδιωτικοποιήσεις αλλά για τον έλεγχο της δημόσιας περιουσίας από τους δανειστές. Αναλογίζεστε τι θα λέγατε αν το κάναμε εμείς, ρώτησε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και για τα θέματα του ΕΚΑΣ, του ΕΝΦΙΑ και των νέων φόρων.

Κατηγόρησε μάλιστα την κυβέρνηση ότι στο θέμα της διαπλοκής ή κυβέρνηση έρχεται σε επαφή με τα συμφέροντα και μετά διευθετούνται τα θέματα νομοθετικά. Αναρωτήθηκε ακόμη και το αν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν αντιληφθεί το τι σημαίνει η παρουσία του ΝΑΤΟ στο ανατολικό Αιγαίο. Είμαστε υπό επιτήρηση, τόνισε.

Επανερχόμενος στο θέμα του χρέους είπε πως η κυβέρνηση επέτρεψε στους δανειστές να υπαναχωρήσουν από τη δέσμευση νέας ρύθμισης μετά τη επίτευξη πλεονασμάτων από την προηγούμενη κυβέρνηση.
Κλείσιμο

Με αυτό το σκεπτικό μίλησε για πρόγραμμα νομιμοποίησης και επισήμανε ότι με το ύφος της κυβέρνησης δεν υπάρχουν προϋποθέσεις υπέρβασης. Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι σε μία στασιμοχρεοκοπία, κατέληξε. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης