Μητσοτάκης από Παρίσι: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής

Μητσοτάκης από Παρίσι: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης

Μητσοτάκης από Παρίσι: Η Ελλάδα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής
«Η Ελλάδα χρειάζεται ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής και μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων».
 
Τα παραπάνω ανέφερε την Τρίτη από το Παρίσι
Κυριάκος Μητσοτάκης έπειτα από τη συνάντηση που είχε με τον τον ΓΓ του
ΟΟΣΑ
Κλείσιμο
Άνχελ Γκουρία.

Η συνάντηση, που διήρκεσε περισσότερο από μια ώρα, πραγματοποιήθηκε παρουσία του αντιπροέδρου της ΝΔ Κωστή Χατζηδάκη, ενώ βασικό θέμα συζήτησης ήταν το πλαίσιο συνεργασίας που ο ΟΟΣΑ έχει αναπτύξει με την Ελλάδα, καθώς και οι μελέτες που εκτελούνται σήμερα για λογαριασμό της χώρας.

«Οφείλω να επισημάνω» δήλωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
μετά την ολοκλήρωση τςη συνάντησης «ότι με σχετική καθυστέρηση η ελληνική κυβέρνηση απεδέχθη ότι ο ΟΟΣΑ είναι ένα οργανισμός που έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία και εμπειρία να βοηθήσει σε σειρά τομέων όπως η απελευθέρωση προϊόντων, οι μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση, η καταπολέμηση της διαφοράς».

«Δυστυχώς τώρα φοβάμαι ότι ειδικά στους τομείς της προώθησης του ανταγωνισμού και της προώθησης των επενδύσεων η ελληνική κυβέρνηση απλά δεν διαθέτει τη βούληση για να κάνει πράξη τις συστάσεις ενός οργανισμού, με την εμπειρία του ΟΟΣΑ», πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας πως «η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα ένα διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στη μείωση των φόρων, στη μείωση των κρατικών δαπανών αλλά κυρίως στις δομικές και ουσιαστικές μεταρρυθμίσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα στη χώρα μας να προσελκύσει σημαντικό αριθμό επενδύσεων».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, «χωρίς επενδύσεις δεν πρόκειται να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης στην Ελλάδα, η κυβέρνηση αυτή δεν έχει τη δυνατότητα να φέρει επενδύσεις στη χώρα η οποία δεν πρόκειται να έχει ένα αισιόδοξο μέλλον όσο συνεχίσει αυτή η κυβέρνηση».

Νωρίτερα την Τρίτη ο πρόεδρος της ΝΔ έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό κανάλι France 24 κατά τη διάρκεια της οποίας τόνισε πως το κόμμα του θα καταψηφίσει τα μέτρα για τους φόρους, αλλά θα στηρίξει τις όποιες λίγες μεταρρυθμίσεις.
 
Σε ερώτημα για την πολιτική του Αλέξη Τσίπρα για το μεταναστευτικό δήλωσε: «Ο Αλέξης Τσίπρας για οκτώ μήνες δεν έκανε τίποτα για το ζήτημα της μετανάστευσης, έδωσε ένα ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πιο εύκολη οδός για να περάσει κανείς στην Ευρώπη είναι μέσω των ελληνικών νησιών, όταν αντιλήφθηκε το πρόβλημα ήταν πολύ αργά. Εγώ πιστεύω ότι πρέπει να περιμένουμε λίγο ακόμη και να δούμε αν η συμφωνία με την Τουρκία μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Είμαι αισιόδοξος, αλλά εντούτοις, η κατάσταση στην Τουρκία είναι προβληματική. Ελπίζω ότι η Τουρκία θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της».
 
Σε άλλο ερώτημα για το τι διαφορετικά θα μπορούσε να κάνει το κόμμα του τη στιγμή που έχει ήδη αποτύχει στο παρελθόν, ανέφερε: «Δεν είμαι σίγουρος ότι η πολιτική μας απέτυχε, η Ελλάδα ήταν έτοιμη το 2014 να επιστρέψει στην ανάπτυξη. Χάσαμε δύο χρόνια με τον κ. Τσίπρα, δεν είχαμε ανάπτυξη το 2015, δεν βλέπουμε ανάπτυξη το 2016. Και πραγματικά με τον κ. Τσίπρα δεν είμαι καθόλου αισιόδοξος, διότι όλα τα μέτρα που προτείνει είναι μέτρα φορολογικά, δεν υπάρχουν πραγματικά διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, δεν έχω εμπιστοσύνη στον κ. Τσίπρα και στο ότι μπορεί να επαναφέρει την Ελλάδα στην ανάπτυξη. Εκεί είναι η μεγάλη διαφορά μας», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης