«Απάντηση» Παππά σε Βαρουφάκη: Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας το Grexit

«Απάντηση» Παππά σε Βαρουφάκη: Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας το Grexit

Τονίζει ότι τα μηνύματα που φτάνουν για την Ελλάδα δείχνουν πως χρειάζονται λίγα βήματα για να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ του ΔΝΤ-Ευρωπαίων

«Απάντηση» Παππά σε Βαρουφάκη: Δεν ήταν ποτέ πρόθεσή μας το Grexit
Το Grexit δεν ήταν ποτέ στην πρόθεση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τον
Νίκο Παππά ο οποίος, στο πλαίσιο της επίσκεψής τους στις ΗΠΑ, εμφανίστηκε και μίλησε την Παρασκευή στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Απαντώντας ουσιαστικά στον τέως υπουργό Οικονομικών της Ελλάδας και κληθείς να σχολιάσει τη διαπραγματευτική τακτική του Γιάνη Βαρουφάκη το περασμένο καλοκαίρι, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι δεν ήταν ποτέ πρόθεση της κυβέρνησης να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρώ.
Κλείσιμο

Μάλιστα, όπως τόνισε, αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν το έπραξε μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα.

Την ίδια ώρα, ερωτηθείς σχετικά με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ψηφίσει και να εφαρμόσει πολλά μέτρα τα οποία λέει ότι δεν πιστεύει, ο κ. Παππάς απάντησε πως «κάθε συμφωνία είναι ένας συμβιβασμός».

Μιλώντας στο CNBC, ο υπουργός Επικρατείας απάντησε επίσης αρνητικά στο ερώτημα αν η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα στο να αποπληρώσει την ΕΚΤ τον Ιούλιο καθώς, όπως είπε, η χώρα είναι κοντά στο να ολοκληρώσει την αξιολόγηση με τους εταίρους της.

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, τα μηνύματα που φτάνουν για την Ελλάδα δείχνουν πως χρειάζονται λίγα βήματα για να υπάρξει σύγκλιση μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων για το θέμα του χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έχουμε πετύχει πολύ περισσότερα από αυτά που ανέμεναν» και εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στο Eurogroup της 24ης Μαΐου «θα έχουμε την τελική λύση».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης