Φώφη για Φίλη: Συντεχνιακές πολιτικές προκαλούν απορρύθμιση στην Παιδεία

Φώφη για Φίλη: Συντεχνιακές πολιτικές προκαλούν απορρύθμιση στην Παιδεία

Καλώ τον κ. Φίλη να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με όρους πλήρους διαφάνειας και  αξιοπιστίας, λέει στη δήλωσή της η κυρία Γεννηματά

Φώφη για Φίλη: Συντεχνιακές πολιτικές προκαλούν απορρύθμιση στην Παιδεία
Σε δήλωσή της, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
και Επικεφαλής της
Δημοκρατικής Συμπαράταξης, επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας,
Νίκο Φίλη
Κλείσιμο
, τον οποίο κατηγορεί πως απορρυθμίζει την Παιδεία απ' άκρη σ' άκρη με «συντεχνιακές επιλογές, κομματοκρατία, έλλειψη βούλησης και αποφασιστικότητας»
. Η κυρία
Φώφη Γεννηματά εγκαλεί, από τη μια πλευρά τον κ. Φίλη για το γεγονός πως αποδομούνται ακόμα και «οι θετικές κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων που ήταν έργο ΠΑΣΟΚ» και από την άλλη πλευρά τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτηρίζει «όψιμο υπερασπιστή αυτών των πολιτικών ΠΑΣΟΚ»


Αναλυτικά η δήλωση της κυρίας Γεννηματά:

«Απορρύθμιση παντού. Στον αέρα τα σχολεία για την επόμενη χρονιά λόγω κενών, εμπαιγμός για δήθεν προσλήψεις εκπαιδευτικών. Συντεχνιακές επιλογές, κομματοκρατία, έλλειψη βούλησης και αποφασιστικότητας. Όχι μόνο δεν βλέπουμε καμία βελτίωση αλλά και οι θετικές κατακτήσεις των τελευταίων χρόνων που ήταν έργο ΠΑΣΟΚ, αποδομούνται.

Τελευταίο παράδειγμα η κατάργηση του Αναμορφωμένου Προγράμματος στα Ολοήμερα Σχολεία που στερεί από τα παιδιά του Δημοτικού επιπλέον γνώσεις, δημιουργική απασχόληση, εξωδιδακτικές πρωτοβουλίες και πολλαπλά εφόδια.

Αυτό ο κος Φίλης επέλεξε να το καταργήσει γιατί δεν είχε την βούληση να υποστηρίξει την ποιότητα, την αριστεία, την ανάγκη να υπερασπιστεί την άποψη ότι ναι μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι ξεκινώντας από το δημοτικό.

Την ίδια στιγμή η ΝΔ του κου Μητσοτάκη γίνεται όψιμος υπερασπιστής αυτών των πολιτικών ΠΑΣΟΚ ξεχνώντας τον λαϊκισμό των πολιτικών και συνδικαλιστικών στελεχών της εκείνης της περιόδου.

Τα νέα προγράμματα, το νέο σχολείο ήταν και είναι μια απάντηση στην κρίση και θα το υπερασπιστούμε σε κάθε περίπτωση απέναντι στις λογικές ισοπέδωσης των πάντων, φτωχοποίησης και της παιδείας μας.

Καλώ τον κ. Φίλη να διασφαλίσει την απρόσκοπτη διεξαγωγή των πανελλαδικών εξετάσεων με όρους πλήρους διαφάνειας και  αξιοπιστίας. Το δικαίωμα της ισότιμης πρόσβασης στην Παιδεία που το ΠΑΣΟΚ είχε πετύχει, είναι ένα αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο για την Ελληνική κοινωνία.
»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης