Διεθνή ΜΜΕ: Ο Τσίπρας κάνει τη μαζορέτα για να εμψυχώσει τον λαό του

Διεθνή ΜΜΕ: Ο Τσίπρας κάνει τη μαζορέτα για να εμψυχώσει τον λαό του

Τα δημοσιεύματα τονίζουν πως πίσω από τις «κραυγές νίκης» της ελληνικής κυβέρνησης, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο δύσκολη

Διεθνή ΜΜΕ: Ο Τσίπρας κάνει τη μαζορέτα για να εμψυχώσει τον λαό του
«Ο Αλέξης Τσίπρας
κάνει τη μαζορέτα για να εμψυχώσει το λαό του», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος επισημαίνοντας ότι πίσω από τις κραυγές νίκης της ελληνικής κυβέρνησης, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο δύσκολη.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κάνει την μαζορέτα για να εμψυχώσει το λαό του, αναφέρει χαρακτηριστικά η ελβετική εφημερίδα
Νeue Zürcher Zeitung
Κλείσιμο
.

"Πρέπει τώρα να εργαστούμε πιο εντατικά, πιο εποικοδομητικά και πιο σκληρά". Με τέτοιες δηλώσεις ο Έλληνας πρωθυπουργός ευελπιστεί ότι θα αποσπάσει τα εύσημα και νέα οικονομική βοήθεια του
Eurogroup", σχολιάζει η ελβετική εφημερίδα αναφερόμενη στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα.  

Σε άλλο σημείο της η ελβετική εφημερίδα αναφέρεται στο χειροκρότημα που απέσπασε ο Τσίπρας με τις δηλώσεις του περί συσπείρωσης, ανοίγοντας τις εργασίες του Υπουργικού Συμβουλίου.

"Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο εβδομάδων, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα διαπραγματευτούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Ενώ το ΔΝΤ ζητεί την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, η Γερμανία εξακολουθεί να την απορρίπτει", επισημαίνει το επίμαχο δημοσίευμα.  


La Tribune: Μία ακόμη νίκη των πιστωτών της Ελλάδας;

"Μία ακόμη νίκη των πιστωτών της Ελλάδας;", διερωτάται στην ιστοσελίδα της η γαλλική εφημερίδα La Tribune, σχολιάζοντας την πορεία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Αθηνών και πιστωτών αλλά και την επικείμενη συμφωνία στις 24 Μαίου. 

"Στην Αθήνα, η κυβέρνηση δηλώνει νικήτρια, χαιρετίζοντας τις πρώτες συζητήσεις για το χρέος. Αλλά η λογική των πιστωτών παραμένει κυρίαρχη", προσθέτει το σχετικό δημοσίευμα, επισημαίνοντας ότι οι απαιτήσεις των δανειστών ήταν αυτές που τελικά επικράτησαν. 

Σε άλλο σημείο του το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά: "Πίσω από τις κραυγές νίκης της ελληνικής κυβέρνησης, η πραγματικότητα μπορεί να είναι πιο δύσκολη... Χωρίς την πραγματική μείωση της ονομαστικής αξίας του ελληνικού χρέους...η Ελλάδα δεν θα βγει από το τέλμα". 



CCTV: Για τον Τσίπρα η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη από μέτρα λιτότητας


Για τον Αλέξη Τσίπρα, η Ελλάδα δεν έχει πλέον ανάγκη από επιπρόσθετα μέτρα λιτότητας, υποστηρίζει στην ιστοσελίδα του το κινεζικό κανάλι CCTV.

"Μετά από έξι χρόνια λιτότητας, η χώρα δεν έχει πλέον ανάγκη από νέα μέτρα, επεσήμανε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ανοίγοντας χτες τις εργασίες του υπουργικού συμβουλίου", τονίζει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης