Θεοδωράκης: O Τσίπρας θα κάνει ό,τι του δώσουν οι δανειστές

Θεοδωράκης: O Τσίπρας θα κάνει ό,τι του δώσουν οι δανειστές

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι οι «153» είναι στη φάση του «ψηφίζουμε ό,τι μάς φέρνουνε»

Θεοδωράκης: O Τσίπρας θα κάνει ό,τι του δώσουν οι δανειστές
Στο πρόσφατο Eurogroup για την χώρα μας και στην προσφυγική κρίση, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο Σταύρος Θεοδωράκης
, σε νέες του δηλώσεις το πρωί της Τετάρτης κατά τη διάρκεια των οποίων εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑI ο κ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για αδυναμία της κυβέρνησης να βρει μια πιο σύνθετη λύση για τα προβλήματα της χώρας και υπογράμμισε πως οι οριζόντιες αποφάσεις «αδικούν για άλλη μια φορά τον ελληνικό λαό».

Κλείσιμο
Αναφερόμενος στη συμφωνία που υπήρξε στη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης την περασμένη Δευτέρα και στο Eurogroup που αναμένεται να γίνει, ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι όπως και στην κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής που είχε γίνει τον Ιούλιο του 2015, έτσι και τώρα, ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του δώσουν.

«Σε εκείνη τη συμφωνία  ο κ. Τσίπρας ήταν με το μαχαίρι στο λαιμό. Ξέμεινε από χρήματα.
Κλείστηκε σε μια γωνιά και ήταν υποχρεωμένος να κάνει ό,τι του δώσουν και το ίδιο θα κάνει και στο Eurogroup στις 24 του μήνα», είπε.

Την ίδια ώρα, εκτίμησε ότι οι βουλευτές της συμπολίτευσης θα ψηφίσουν ό,τι τούς δώσουν οι δανειστές.

«Οι 153 είναι αποφασισμένοι να κάνουν ό,τι τους λένε και ότι τούς επιβάλουν από το εξωτερικό. Είναι στη φάση του "ψηφίζουμε ό,τι μάς φέρνουνε" θα δώσουν μέχρι τέλους τη μάχη», τόνισε.

Όσον αφορά στο προσφυγικό ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το θέμα των προσφυγικών ροών λύθηκε με την εμπλοκή της Τουρκίας, ωστόσο, υπενθύμισε ότι ο ίδιος είχε προειδοποιήσει πολύ νωρίτερα την κυβέρνηση, «ότι πρέπει να μπλέξουν την Άγκυρα στο παιχνίδι».

«Τότε αυτά που λέγαμε εμείς ηχούσαν κινέζικα στους κυβερνώντες, αλλά μετά η Μέρκελ έκανε τη συμφωνία με την Τουρκία. Αν αυτό το είχαμε κανεί πέρυσι τον Απρίλιο η κατάσταση θα ήταν καλύτερη, όμως, το κάναμε με έναν χρόνο καθυστέρηση», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του Ποταμιού αποκάλυψε ότι πρότεινε στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών να γίνει μια δράση για τα προσφυγόπουλα που βρίσκονται μόνα και αβοήθητα στην χώρα μας.

«Πρέπει να κάνουν ένα ίδρυμα για τα ασυνόδευτα παιδιά. Να τους μάθουμε ελληνικά, να μείνουν εδώ, να σπουδάσουν εδώ και να έχουν μια καλή ζωή στην Ελλάδα», τόνισε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης