Κοροϊδεύει τον κόσμο η Γεροβασίλη: Ανάπτυξη δεν έρχεται με μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων

Κοροϊδεύει τον κόσμο η Γεροβασίλη: Ανάπτυξη δεν έρχεται με μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση των μέτρων που σαρώνουν τις συντάξεις και μειώνουν το αφορολόγητο επιβαρύνοντας ακόμα και τους χαμηλόμισθους των 600 ευρώ

Κοροϊδεύει τον κόσμο η Γεροβασίλη: Ανάπτυξη δεν έρχεται με μείωση συντάξεων και αύξηση φόρων
Μπορεί από το βράδυ της Κυριακής η κυβέρνηση Τσίπρα να πέρασε, όπως έγραψε ο Guardian, «το πιο σκληρό πακέτο μέτρων από την έναρξη της ελληνικής κρίσης» με μέτρα-λαιμητόμο για μισθούς και
συντάξεις ωστόσο η Όλγα Γεροβασίλη
δηλώνει σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν πιστεύει ότι αυτός είναι ο δρόμος για την ανάπτυξη».
Κλείσιμο

«Για όσους θα υποστούν μειώσεις, επαναλαμβάνω ότι δεν ήταν επιθυμητό ούτε πιστεύουμε ότι αυτός είναι ο δρόμος για ανάπτυξη, η αύξηση δηλαδή της φορολογίας, η μείωση μισθών και συντάξεων. Ουδέποτε πιστέψαμε ότι μπορεί να οδηγήσουν σε ανάπτυξη» δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος λίγες ώρες μετά την ψήφιση μέτρων που διαλύουν τις συντάξεις και αυξάνουν την επιβάρυνση ακόμα για τους χαμηλόμισθους των 600 ευρώ με τη μείωση του αφορολογήτου.

Στην ίδια συνέντευξη, στο ραδιόφωνο του Alpha9,89, η κυβερνητική εκπρόσωπος δήλωσε επίσης «ευχαριστημένη από τη χθεσινή βραδιά» σπεύδοντας να συμπληρώσει ότι αυτό το λέει με την έννοι ότι «ψηφίστηκε η ασφαλιστική και φορολογική μεταρρύθμιση, μια μεταρρύθμιση, που στα αλήθεια θα αποδειχθεί και σε βάθος χρόνου και θα την βιώσουν και οι συμπολίτες μας, ότι είναι μια δίκαιη μεταρρύθμιση σε συνθήκες δύσκολης οικονομικής συγκυρίας».

Κατά την κυβερνητική εκπρόσωπο τα μέτρα των 3,6 δισ. που αλλάζουν εκ βάθρων τη ζωή εκατομμυρίων πολιτών είναι «νίκη της Ελλάδας» καθώς πανηγύρισε γιατί η κυβέρνηση όλες τις υποχρεώσεις προς τους εταίρους της.

Χαρακτήρισε, επίσης, θετικό το γεγονός ότι «πριν από το κλείσιμο της αξιολόγησης και η συζήτηση για το χρέος σε ένα πακέτο». 

Υποστήριξε, τέλος, ότι το γεγονός οτι η κυβέρνηση έφερε το νομοσχέδιο μέσα στο Σαββατοκύριακο δεν αποτέλεσε εσπευσμένη διαδικασία γιατί «πέντε μήνες για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση δεν νομίζω πως δεν έχει εξαντληθεί ο διάλογος και εντός, αλλά και εκτός…».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης