Κουρουμπλής: Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση

Κουρουμπλής: Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση

«Αφήστε να κυβερνήσει μία παράταξη που εκλέχθηκε και είπε το Σεπτέμβριο στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει», τόνισε στην ομιλία του ο υπουργός Εσωτερικών

Κουρουμπλής: Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση
Προκλητικός εμφανίστηκε στις δηλώσεις του ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής
στη Βουλή, ο οποίος κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να ρίξει την κυβέρνηση. Υποστήριξε δε ότι οι βουλευτές της έχουν πάθος για τις καρέκλες, την ίδια ώρα που οι ίδιοι έχουν κάνει πίσω σε όλες τις «κόκκινες γραμμές» και είναι έτοιμοι να ψηφίσουν επιπλέον μέτρα της συμφωνίας του Ιουλίου, προκειμένου να μείνουν στην εξουσία. 

«Διασαλπιζόμενη έπαρση λες και έχουν κατέβει από παρθενογένεση, λες και δεν έχουν κυβερνήσει τη χώρα», είπε ο κ. Κουρουμπλής μόλις ανέβηκε στο βήμα της
Βουλής
Κλείσιμο
-απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης- και συνέχισε ότι «με κραυγές νομίζετε θα λειάνετε τις ευθύνες που έχετε». Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν ήρθε από τον ουρανό αυτή η καταστροφή, καθώς ήταν αποτέλεσμα συγκεκριμένων επιλογών και τώρα «πονάτε για τις συντάξεις». «Νομίζετε», είπε ο υπουργός, «ότι τα εγκλήματα έχουν συλλογική ευθύνη, αλλά δεν είναι έτσι, η ευθύνη είναι ατομική και ειδικά για όσους κυβέρνησαν».

Χρησιμοποίησε μέχρι και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για να ενισχύσει τα επιχειρήματά του, λέγοντας ότι «υπάρχει άνθρωπος που αμφισβητεί ότι το ασφαλιστικό χρειάζεται μία ριζική παρέμβαση; Aκόμα και ο κ. Στουρνάρας είπε ότι το ζήτημα της ανάπτυξης είναι συνάρτηση με την πολιτική σταθερότητα».

«Και έρχεστε εδώ και ζητάτε να ανατραπεί μία κυβέρνηση που εκλέχθηκε πριν κάποιους μήνες;», ρώτησε απευθυνόμενος προς την αξιωματική αντιπολίτευση και συνέχισε «ζητάτε να σταματήσει μία προσπάθεια». «Αφήστε να κυβερνήσει μία παράταξη που εκλέχθηκε και είπε το Σεπτέμβριο στον ελληνικό λαό τι τον περιμένει», δήλωσε ο κ. Κουρουμπλής, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «στόχος σας είναι να ανατραπεί η κυβέρνηση». «Έχετε τόσο πάθος με τις καρέκλες, δεν μπορείτε να κάνετε καθόλου υπομονή. Σας βλέπει ο κόσμος», τόνισε και πρόσθεσε ότι «είστε η νέα δεξιά αυτή τη στιγμή και αφού δεν μπορείτε να προστατεύσετε τη παράταξη σας, μην την εξευτελίζετε». «Σας καλώ έστω και τώρα να αναλάβετε τις ευθύνες σας να επιδείξετε μέτρο και εχεφροσύνη να φανείτε χρήσιμοι στον τόπο», κατέληξε ο υπουργός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης