Ξένος Τύπος: «Ωρολογιακή βόμβα» η Ελλάδα πριν από το αυριανό κρίσιμο Eurogroup

Ξένος Τύπος: «Ωρολογιακή βόμβα» η Ελλάδα πριν από το αυριανό κρίσιμο Eurogroup

«Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σήμανε συναγερμό!», γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας 

Ξένος Τύπος: «Ωρολογιακή βόμβα» η Ελλάδα πριν από το αυριανό κρίσιμο Eurogroup
«Ωρολογιακή βόμβα» η Ελλάδα πριν από το αυριανό κρίσιμο Eurogroup
, γράφει ο γερμανικός Τύπος αναφερόμενος στην επιστολή
Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του, την γενική απεργία που έχει παραλύσει τη χώρα και τις διαδηλώσεις των πολιτών τα τελευταία 24ωρα.

Κλείσιμο
Οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις απαιτήσεις των δανειστών, υποστηρίζουν γαλλικά ΜΜΕ ενώ άλλα ξένα δημοσιεύματα υπενθυμίζουν τους δεσμούς στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ
με το Κομμουνιστικό Κόμμα, υποστηρικτές του οποίου διατρανώνουν την αντίθεσή τους τις τελευταίες ώρες στη μεταρρύθμιση για το συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό. 

Bild 

Για  ωρολογιακή βόμβα της Ελλάδας πριν από την συνάντηση του Eurogroup κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα "Bild", σχολιάζοντας το περιεχόμενο της επιστολής του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς τους Ευρωπαίους ομολόγους του αλλά και την γενική απεργία που έχει παραλύσει την Ελλάδα.

"Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σήμανε συναγερμό!", γράφει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και προσθέτει: " Την Παρασκευή το βράδυ, σε επιστολή του προς τους Ευρωπαίους ομολόγους τους σε δραματικούς τόνους, προειδοποίησε ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να φέρει τα επιπλέον προληπτικά μέτρα που ζητούν οι δανειστές ...Ο ίδιος άφησε επίσης να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση είχε φθάσει στα όριά της....  

     
" Οι Έλληνες διαμαρτύρονται κατά των μεταρρυθμίσεων στο συνταξιοδοτικό και το ασφαλιστικό", υποστηρίζει το σχετικό δημοσίευμα επισημαίνοντας ότι οι κινητοποιήσεις και η γενική απεργία στην Ελλάδα γίνονται λίγες ώρες πριν τεθεί σε ψηφοφορία το ασφαλιστικό. 

   
"Η ψηφοφορία είναι μια δοκιμασία για τον Έλληνα πρωθυπουργό,  Αλέξη Τσίπρα εν μέσω των διαπραγματεύσεων με τους πιστωτές.

Η κυβέρνησή του έχει μια εύθραυστη πλειοψηφία 153 βουλευτών σε σύνολο 300 ...   "Στην Ελλάδα, οι συντάξεις από το ξέσπασμα της σοβαρής οικονομικής κρίσης που ξεκίνησε πριν από έξι χρόνια μέχρι σήμερα, έχουν "κοπεί " δώδεκα φορές. Παρ 'όλα αυτά, το σύστημα παραμένει εύθραυστο", επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας. 
 
BFMTV 

Οι Έλληνες έχουν κουραστεί από τις απαιτήσεις των δανειστών, σχολιάζει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV επισημαίνοντας ότι τα πνεύματα είναι οξυμένα το Σαββατοκύριακο πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία στο βουλή με τους διαδηλωτές να έχουν ξεχυθεί στους δρόμους , γράφει το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV.

 "Δύο νομοσχέδια για την μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού και του φορολογικού θα τεθούν προς ψήφιση στην ελληνική βουλή παραμονή του σημαντικού αυριανού Eurogrοup. Aπεργοί και διαδηλωτές εκφράζουν την αντίδρασή τους", σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα και προσθέτει: 

"Στην Ελλάδα, οι διαδηλώσεις σε κάθε περίπτωση θα συνεχιστούν. Την Παρασκευή για άλλη μια φορά, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, υπερασπίστηκε τα αντιλαϊκά μέτρα που προβλέπονται. Επανέλαβε ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος ήταν αναγκαία για να αποφευχθεί η κατάρρευση του συστήματος μέσα σε λίγα χρόνια". 

 Το ίδιο δημοσίευμα επισημαίνει ότι, με την διεξαγωγή της ψηφοφορίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, η ελληνική κυβέρνηση που διαθέτει ισχνή κοινοβουλευτική πλειοψηφία με 153 βουλευτές από τους 300 , ελπίζει να υιοθετήσει αυτές τις μεταρρυθμίσεις πριν από το αυριανό Eurogroup.


Αssociated Press 

    
 
Οι Έλληνες κομμουνιστές διαμαρτύρονται ενάντια στις φορολογικές και συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις, σχολιάζει το ειδησεογραφικό πρακτορείο "Associated Press" αναφερόμενο στις κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ τα τελευταία 24ωρα.
 
   
Περισσότερες διαδηλώσεις αναμένονται σήμερα που τίθεται σε ψηφοφορία το νομοσχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις.
   
Το πρακτορείο Associated Press εκτιμά ότι υπάρχουν ακόμη δεσμοί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του Κομμουνιστικού Κόμματος, αφού πολλά ηγετικά στελέχη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, όπως επισημαίνει, συμπεριλαμβανομένου του Έλληνα πρωθυπουργού, είχαν προσχωρήσει στο Κομμουνιστικό Κόμμα στις αρχές του 1990.  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης