Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα

Η ηγεσία του υπουργείου κατάφερε σε ένα σχέδιο νόμου με 46 άρθρα να στριμώξει 25 τροπολογίες στην πλειοψηφία τους εκπρόθεσμες και με άσχετο περιεχόμενο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Έρευνα
Με τη Βουλή να λειτουργεί στην «Συνταγματική μεθόριο», την κυβέρνηση να επιδίδεται σε «πάρτι» κακής νομοθέτησης και τα ΜΜΕ να απεργούν ψηφίστηκε το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την έρευνα. 

Η ηγεσία του υπουργείου κατάφερε σε ένα σχέδιο νόμου με 46 άρθρα να στριμώξει 25 τροπολογίες στην πλειοψηφία τους εκπρόθεσμες και με άσχετο περιεχόμενο ενώ ορισμένες εξ αυτών με σκανδαλώδεις συνέπειες. 
Κλείσιμο

Συγκεκριμένα, ο υπουργούς Παιδείας
Νίκος Φίλης έκανε αποδέκτες οκτώ υπουργικές τροπολογίες και 17 βουλευτικές. 

Στην δεύτερη κατηγορία εντοπίζεται και η διάταξη που προκαλεί σφοδρές αντιδράσεις καθώς καταργεί καταλογισμούς για την κακοδιαχείριση κονδυλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπόθεση όπου εμπλέκεται και ο σημερινός υπουργός οικονομίας Γιώργος Σταθάκης. Έκτος αυτών ο Γιώργος Μαυρωτάς του Ποταμιού επανέφερε τις ενστάσεις του για το άρθρο 33 του νομοσχεδίου καταγγέλλοντας ότι είναι «φωτογραφική» και ευνοεί την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα, προκειμένου να γιάνει καθηγήτρια πανεπιστημίου από εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης